in

Penguin’den Bilimkurgu Klasiklerine Harika Kapaklar

Dünyaca ünlü yayınevi Penguin, yetmişinci yaşını bilimkurgu klasiklerine yaptığı yeni kapaklarla kutluyor.

penguin
- Reklam -
- Reklam -

Hemen hemen herkesin İngilizce öğrenmeye yeni başladığı zamanlarda aldığı çeşitli seviyelerde romanlardan aşina olduğu Penguin, yetmişinci yaşını altı bilimkurgu eserine yaptığı minimal kapaklarla kutluyor.

Robert A. Heinlein’ın Yaban Diyarlardaki Yabancı‘sı (Stranger in a Strange Land), Arthur C. Clarke’ın meşhur eseri 2001: Bir Uzay Destanı (2001: A Space Odyssey), William Gibson’ın klasiği Neuromancer, kraliçe Ursula K. Le Guin’in Karanlığın Sol Eli (The Left Hand of Darkness), Frank Herbert’ın meşhur Dune serisi ve T.H. White’ın The Once and Future King adlı eseri, içeriklerini çağrıştıracak minimal kapaklarla okuyuculara sunulan kitaplar.

penguin galaxy

- Reklam -

“Penguin Galaxy Series” olarak adlandırılan ve sert kapakla basılan eserler, aynı zamanda “kurgu edebiyatın rockstarı” olarak anılan Neil Gaiman tarafından yazılan birer de önsöz içeriyor.

- Reklam -

Kitapların pek çoğu farklı yayınevleri tarafından dilimize kazandırılmış olsa da birebir aynı kapakları görmemiz zor. Ancak yine de İthaki’nin tekrar bastığı Bilimkurgu Klasikleri serisinin harika kapaklarını anmadan da geçmeyelim.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One Punch Man manga inceleme

One Punch Man: Tek Yumrukla Bol Eğlence

Günışığı Kitaplığı PEN Ayın Kitabı

PEN Türkiye, Günışığı Kitaplığı’nın Tüm Çocuk Kitaplarını Ayın Kitabı Olarak Seçti