in

Kim Newman İmzalı “Profesör Moriarty: Karanlık Sokağın Dehası” Raflarda

Ödüllü yazar Kim Newman’ın Sherlock Holmes’un karanlık ikizi James Moriarty’nin maceralarını konu alan kitabı Martı Yayınları tarafından basıldı.

moriarty ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Kanlı Kızıl Baron ve Dracula Günlükleri adlı romanlarıyla okuma fırsatı yakaladığımız, Bram Stoker ve Britanya Bilimkurgu Derneği gibi ödüllere layık görülmüş Kim Newman’ın Profesör Moriarty: Karanlık Sokağın Dehası adlı kısa hikâye derlemesi Martı Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı.

Kitabın orijinal adı aslında ‘Professor Moriarty: The Hound of the D’Urbervilles.’ Yazar anlaşılacağı üzere doğrudan ünlü Sherlock romanlarından biri olan The Hound of the Baskervilles kitabına gönderme yapıyor. Aslında bu gönderme kitabın içeriğiyle de örtüşüyor. Bu kitapta ünlü dedektif Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr. Watson’ın karanlık taraftaki halleri olarak nitelendirebileceğimiz matematik profesörü Moriarty ve yardımcısı Albay Sebastian Moran’ın suç dünyalarındaki maceralarını okuyoruz. Hatırlarsanız daha önce Neil Gaiman’ın Kırılgan Şeyler kitabında da buna benzer bir hikâye okumuş ve oldukça etkilenmiştik. Hatta yıllar önce aynı hikâyeyi Zümrüt Soruşturma adıyla sizler için çevirmiştirk.

Kitap için yayınlanan tanıtım bülteni ise şöyle:
Her suç bir denklemdir, bazılarının hiç çözülmemesi gerekir.

- Reklam -

moriarty kapakSherlock Holmes ile John Watson’ın suç dünyasındaki karanlık ikizlerini hayal ederseniz, karşınıza sahtekâr, ne yapacağı belli olmayan ama son derece zeki bir matematik profesörü olan James Moriarty ile acımasızlığı, patavatsızlığı ve ahlaksızlığıyla nam salmış yardımcısı Albay Sebastian Moran çıkar.

Holmes ve Watson’ın karanlık sokaklardaki uyarlamasında kötücül bir deha ile yardımcısının kendi çıkarları uğruna çözdüğü inanılmaz gizemlere tanık olacaksınız.

- Reklam -

“Okunması zorunlu bir roman. Olağanüstü.”
-Neil Gaiman-

“Bu seneki favori kitaplarımdan biri… Taze bir bakış açısıyla Sherlock Holmes dünyasını yeniden
ziyaret etmek için harika bir yol… Keyif verici.”
-Hitfix-

“Güçlü, merak uyandıran bir eğlence. Karanlık sürprizlerden oluşan, şeytani derecede akıllıca
hazırlanmış bir eser.”
-San Francisco Chronicle-

Martı Yayınları aracılığıyla çıkan kitabın çevirmenliğini Gözde Soykan yapıyor. Eğer Sherlock Holmes’un baş düşmanının, zekâda en az ünlü dedektifimize denk olan adamın suç dünyasındaki maceralarını okumak isterseniz, Profesör Moriarty: Karanlık Sokağın Dehası raflarda sizi bekliyor.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zaman carki ust

Brandon Sanderson’dan Robert Jordan’ı Anma Yazısı

batinin dogusu ust

Miroslav Penkov’dan “Batının Doğusu: Öykülerde Bir Ülke” Raflarda