in

Roberto Bolano’nun “Tılsım” Adlı Romanıyla Yeniden Buluşuyoruz

Roberto Bolano’nun en önemli eserlerinden biri olan “Tılsım,” Can Yayınları’ndan yeni kapak tasarımıyla karşımızda.

tilsim ust
- Reklam -

Bildiğiniz üzere Latin Amerikalı yazar Roberto Bolano’nun “Tılsım” adlı romanı, daha önce 2013 yılında Pegasus Yayınları tarafından basılarak dilimize kazandırılmıştı. Şimdi ise Can Yayınları yepyeni ve çarpıcı bir kapak tasarımıyla bu eseri tekrardan bizlerle  buluşturuyor.

Kitabın çevirmenliğini bir önceki baskıda da olduğu gibi İspanyolca aslından çeviren Zeynep Heyzen Ateş üstleniyor. Editörlüğünü Emrah İmre’nin yaptığı, kapak tasarımının ise Utku Lomlu’ya ait olduğu kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:

tilsimBu bir korku hikâyesi. Bir tür polisiye, Fransızların “kara roman” dedikleri türden, hatta bir dehşet hikâyesi. Ama öyle görünmeyecek gözüne, çünkü bu hikâyenin anlatıcısı benim. Benim tarafımdan aktarıldığı için, öyle olduğunu fark etmeyeceksin. Oysa bu, özünde korkunç bir suçun hikâyesi.

- Reklam -

1968 yılında, México’da, polis ve askerler üniversiteyi bastığında saklandığı tuvalet kabininden on küsur gün çıkmayan Uruguaylı Auxilio Lacouture’nin dudaklarından şiir gibi dökülen bir anlatı Tılsım. Roberto Bolaño, Vahşi Hafiyeler’den filizlendirdiği bu romanda, “Meksikalı şairlerin anası” Auxilio’nun hayatıyla hayallerini kesiştiriyor.

- Reklam -

Tılsım, Latin Amerika’nın baskıcı rejimleri tarafından yaşamları örselenen nesillere bir ithaf niteliğinde.

Kasım ayından itibaren tüm internet mağazalarında ve raflarda yerine alacak eserin ön okumasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Ferdi Güçtekin

31 yaşındayım. Bankacıyım, Nişantaşı Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Evliyim ve yakında "Babalık" unvanım da gelmek üzere. Çocukluğumdan beri edebiyat, sinema ve oyun üçgeninde yaşayan bir adamım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

naruto online

Naruto’nun Ödüllü Online Oyunu Türkçe Olarak Ülke Sınırlarına Giriş Yaptı!

Uydurmanın İncelikleri

Türk Edebiyatı’nın Güçlü Kalemlerinden Yazarlık Tavsiyeleri: Uydurmanın İncelikleri