in

Sel Yayınları’ndan Yeni Bir George Orwell Kitabı

Sel Yayınları, George Orwell kitaplarına bir yenisini daha ekledi: “Dali’den Karakurbağasına Bazı Düşünceler”.

orwell dali
- Reklam -
- Reklam -

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ve Hayvan Çiftliği gibi kült kitapların yazarı George Orwell‘ın makalelerinden oluşan kitaplar okurla buluşmaya devam ediyor.

Daha önce “Kitaplar ve Sigaralar”, “Neden Yazıyorum”, “Balinanın Karnında” ve “Faşizm Kehanetleri” isimli kitaplarıyla birçok makalesi Türkçeleştirilen Orwell, kurgu dışı metinlerinde de ustalığını konuşturuyor.

Yirminci yüzyıl edebiyatının en büyük yazarlarından George Orwell, kurgu eserlerinin yanı sıra keskin kalemi ve ilkeli duruşuyla, eş-dost gözetmeden yazdığı edebi ve siyasi eleştirileriyle, yazın dünyasında kendine benzersiz bir yer edinmiş, herkesin düşünsel dürüstlüğüne saygı duyduğu bir isim olmuştur.
daliden-karakurbagasina-bazi-dusuncelerDali’den Karakurbağasına Bazı Düşünceler başlığı altında bir araya getirdiğimiz bu yazılarda da Orwell, kalemini kâh bir neşter kâh bir tüy gibi kullanarak; ilkbaharın güzelliklerinden intikam duygusuna, Dali’nin yaşamı ve eserlerinden ideal pub’ın nasıl olması gerektiğine, İspanya İç Savaşı’ndan suç ve dedektiflik romanlarına, Marakeş ve sakinleri üzerine insani gözlemlerden bilim-siyaset ilişkisine, şömine başında aile saadetinden Arthur Koestler’in eserlerinin edebi eleştirisine kadar birbirinden çok farklı konuları büyük bir ustalıkla, ivmesinden ve entelektüel keskinliğinden hiçbir şey kaybetmeden işliyor. Hangi konuyu ele alırsa alsın, derinlikten taviz vermeden, tadına doyulmaz bir yazınsal şölen sunuyor.

- Reklam -
“Bir duvardan talep edeceğimiz ilk şey, dik durmasıdır. Dik duruyorsa iyi bir duvardır ve hangi amaca hizmet ettiği bundan ayrı değerlendirilebilir. Fakat bir toplama kampını çevreliyorsa, en iyi duvar bile yıkılmayı hak eder.”

Begüm Kovulmaz‘ın çevirisiyle raflardaki yerini alan kitabın kapak tasarımı ise Gülay Tunç‘a ait.

- Reklam -

Yayın programlarına George Orwell’ın daha önce dilimizde hiç görmediğimiz eserlerini ekleyen Sel Yayınları, belirli aralıklarla bu kitapları yayımlamaya devam edecek.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dune Çocukları - Dune 3

Dune Çocukları (Dune #3) Raflardaki Yerini Aldı

hava uyaniyor ust

“Hava Uyanıyor” ile Birlikte Yepyeni Bir Fantastik Seri Başlıyor!