in

Sezgin Kaymaz’dan “Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir” Yeniden Bizlerle

Sezgin Kaymaz’ın yirmi yıl önce yazdığı, baskısı tükenen kitabı Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir, yeni edisyonu ve kapağıyla bu sefer April Yayıncılık etiketityle okurlarla buluşuyor.

uzbidami ust
- Reklam -
- Reklam -

Hayatı boyunca birçok esere imza atmış ve daha önce sitemizde Kaptan’ın Teknesi adlı romanının incelemesine yer verdiğimiz yazar Sezgin Kaymaz’ın yirmi yıl önce İletişim Yayınları tarafından basılan Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir adlı kitabı yeniden çıkıyor. Bu sefer April Yayıncılık aracılığıyla çıkan kitap, yeni edisyon ve kapağıyla yeni okuyucularıyla tanışmaya, önceden bilenleriyse Sezgin Kaymaz’ı bir kez daha dilinin sınırlarını yoklamaya ve keşfetmeye çağırıyor.

Mizahın ve sürprizlerin hiç kesilmediği bu fantastik romanda Kaymaz, Uzunharmanlar’a taşınan Musa’nın başına gelenleri anlatıyor. Var olmaya, yok olmaya ve bir olmaya dair modern bir masal anlatılan kitabın tanıtım bülteniyse şu şekilde:
Kaçtınsa kaçmışındır, dönemezsin, denklem bu! Unutma, her korkuda binlerce eminlik vardır, göz karasında onca aydınlık mevcut…uzbidami

Meselesi hiç bitmeyen, Ankaralı Erzurumlu Teyze.

- Reklam -

Evinin direği, canının paresi horoz Rıza.

Koca bekleyen Ayla, mümkünse hiç evlenmesin Leyla, başlarında hanım ağa Havvanım.

Mahallenin beyi, âlemin abisi Beyabi.

Kaporta boyada, ayar azarda dünya devi Kirkor Usta.

Ve Aspendos. Ve Leyla. Ve Misafir. Ve hayat. Ve ölüm.

- Reklam -

Şımarmak bu kadar mı yakışmaz böyle bir ahuya?

Musa tüm lükslerini, ailesinin servetini, diplomasını geride bıraktı. Uzunharmanlar’da en baştan, bir kez daha hayata başlayacak. Sanki hiç yaşamamış, sanki hep burada yaşamış gibi. Saniye kadar uzun, ömür kadar kısa bir konaklama olacak bu. Bir de komşular bu kadar tuhaf davranmasa, bir de evden böyle tuhaf sesler gelmese, bir de geceleri akmış makyajıyla şu düşmüş peri bir görünüp bir kaybolmasa…

 Sezgin Kaymaz hayat kadar fantastik bir öykü fısıldıyor bu kez. Var olmaya, yok olmaya, bir olmaya dair modern bir masal anlatıyor. Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir, tekinsiz diyarlara edebi bir yolculuk.

Gerçek arayışta… Önce bulacaksın, hakiki arama bulduktan sonra…

Buldun mu? O zaman şimdi ara.

Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir, yazarlığının yirminci yılında Sezgin Kaymaz’ı bir kez daha keşfetmeye, dilin sınırlarını yoklamaya bir davet.
Yeni tanışmak isteyen ya da bu tekinsiz diyarlara yolculuğu tekrar anmak isteyenler için Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir yeniden raflarda ve internet mağazalarında yerini aldı.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

icsavasdiyari feci dususte ust

George Saunders’ın “İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte” İsimli Eseri Çok Yakında Bizlerle

2017 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Kazuo Ishiguro

2017 Nobel Edebiyat Ödülü Kazuo Ishiguro’nun Oldu