in

Shannara Serisi Sona Eriyor

Dünyaca ünlü Shannara Serisi’nin yazarı Terry Brooks, bu yaz çıkacak kitabının ardından seriye son vereceğini duyurdu.

shannara ust
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez 1977 yılında yayınlanmaya başlayan ve son dönemlerde MTV’de yayınlanan dizisi sayesinde popülerliğini iyice arttıran Shannara Serisi, yurtdışında haziran ayında yayınlanacak yeni üçlemesiyle sona erecek.

Ünlü yazar Terry Brooks, Entertainment Weekly’ye verdiği özel bir röportajda hem kitabın kapağını ilk kez okurlarıyla paylaştı hem de bu önemli kararını açıkladı:

black elfstone“Asıl planım sonsuza dek yaşamaktı, ama böyle bir şeyin muhtemelen gerçekleşmeyeceğini keşfetmeye başlıyorum ve çok uzun bir süredir devam etmekte olan serileri başkaları tarafından yazılan o yazarlardan biri olmak istemiyorum. O yüzden artık hikâyenin sonunu yazmanın vaktinin geldiğine karar verdim, çünkü nasıl biteceğini çok çok uzun yıllardır biliyorum.”

- Reklam -

Yurtdışında, Haziran 2017’de yayınlanacak The Black Elfstone kitabı, serinin son üçlemesinin ilk kitabı olacak. Brooks bunun ardından iki kitap daha kaleme alarak Shannara evrenine veda edecek.

- Reklam -

Son üçlemede bilim ile büyünün uzun savaşların ardından tekrar bir araya geleceğini belirten 77 yaşındaki yazar bu iki etmenin bir arada varolup olamayacağını, hangisinin üstün geleceğini ya da bir denge noktası bulunup bulunamayacağını konu alacağını açıkladı. Brooks ömrü yeterse yeni bir seriye başlamak istediğini de sözlerine eklemiş. Ama ilk önceliği Shannara’yı hak ettiği sona kavuşturmak elbette.

The Black Elfstone, 13 Haziran 2017’de satışa çıkacak. İkinci kitabınsa 2018’de okurlarla buluşması bekleniyor. Shannara Serisi hazır İthaki Yayınları tarafından yeniden yayınlanmaya başlamışken güzel bir haber oldu bu doğrusu.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 pencere ust

Olcay Şeker İmzalı Yerli Bilimkurgu Romanı “7 Pencere” Çıktı

Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Ahmet Arpad

Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’nün Bu Seneki Kazananı Ahmet Arpad Oldu!