in

Star Wars: Kan Bağı Raflardaki Yerini Aldı

Star Wars VII: Güç Uyanıyor’un öncesindeki olayları konu alan bir roman Türk okurlarla buluştu.

star wars kan bagi ust
- Reklam -
- Reklam -

Evernight Akademisi Serisi’yle tanıdığımız ve geçen yıl Star Wars: Kayıp Yıldızlar ile karşımıza çıkan Claudia Gray, yeni kitabıyla bizleri bu kez Star Wars VII: Güç Uyanıyor’un altı yıl öncesine götürüyor.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

star wars kan bagi “İmparatorluğa karşı savaşımıza kaybettiğimiz milyarlarca hayata dönüp baktığımızda, bazen hiçbir şey bu kadar büyük bir bedel ödemeye değmezmiş gibi gelebilir. Ama savaşta hayatını kaybedenleri düşünürken, onların canlarını ne için verdiklerini unutmayın. Adalet için. Özgürlük için. Şu anda yaşadığımız eşi benzeri olmayan barış için.”

- Reklam -

Senatör Tai-Lin Garr, Hosnian gezegenindeki kutlamaları kucaklarcasına kollarını açtı; aydınlık günü, zümrüt yeşili gökyüzünü, kendi gezegenlerinin rengârenk bayrakları altında, binlerce ırktan gelen sayısız vatandaşı kucaklıyordu. Yeni Cumhuriyet’in bütün güzelliği ve vaatleri karşılarında uzanıyor gibiydi.

“İşte biz bunun için savaştık.”

- Reklam -

Herkes alkışladı. Tezahürat edenler çoğunluktaydı. Senatör Leia Organa da onlarla birlikte alkışlarken düşünmeden edemedi: Yıkılıyor olması ne yazık.

Gördüğünüz gibi kitabın konusuyla ilgili sıfır bilgi içeriyor. O nedenle sizler için biraz araştırma yaptım. Kan Bağı, genel olarak altıncı filmle yedinci arasında yaşanan pek çok olaya ışık tutuyor. Prenses Leia’nın (ki kendisi artık bir senatör) başından geçenleri, eşi Han Solo’yla olan ilişkisi ve neden ayrıldıkları, First Order’ın doğuşu gibi pek çok olayla ilgili yeni bilgiler ediniyoruz kitapta. Yurtdışında bayağı olumlu yorumlar aldığını da ekleyeyim.

Kan Bağı’nın çevirisi önceki ciltte olduğu gibi yine Orçun Demir’e ait. DEX Kitap’tan çıkan kitabın sayfa sayısıysa 416. Güç sizinle olsun…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

joyce kopenhagın kedileri ust

James Joyce İmzalı Çocuk Kitabı “Kopenhag’ın Kedileri” Türkçede

kötülüğün estetiği

Kötünün Estetiği: İnsanoğlu Şeytan’ı Tahtından İndirince