in

Stephen King ve Oğlundan Yeni Korku Romanı

Stephen King, küçük oğlu Owen King’le beraber yepyeni ve epik bir korku romanı üzerinde çalıştığını açıkladı.

Stephen King - Owen King - uyuyan güzeller (sleeping beauties)
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in büyük oğlu Joe Hill’i artık hepimiz tanıyor, hık demiş babasının burnundan düşmüş kadar yetenekli olduğunu biliyoruz. Hill bugüne dek hem tek başına hem de babasıyla birlikte ortaklaşa yazdığı pek çok başarılı romana imza attı. Ve görünüşe göre sıra şimdi de King ailesinin en genç üyesi olan Owen King’te…

Korku edebiyatının yaşayan en büyük ustalarından biri olan Stephen King, geçtiğimiz günlerde Gwendy’s Button Box (Gwendy’nin Düğme Kutusu) adlı yepyeni bir kısa roman üzerinde çalıştığını duyurdu. Bununla da kalmayıp genç oğlu Owen King’le birlikte destansı bir korku romanı yazdıklarını da açıkladı. Sleeping Beauties (Uyuyan Güzeller) adlı bu yeni kitap tüm kadınların bir tür uykuya daldığı ve erkeklerin dünyada tek başlarına kaldığı distopik bir yakın gelecekte geçiyor.

Stephen King ve Oğlu Owen King’ten Yeni Roman: “Uyuyan Güzeller”

Kitap için yayınlanan tanıtım yazısı şu şekilde:

- Reklam -

Bu görkemli baba-oğul işbirliğinde, Stephen King ve Owen King büyük hikâyelerin en büyüğünü anlatıyor: Kadınlar erkeklerin dünyasından yok olup giderse ne olur?

Çok gerçekçi ve yakın bir gelecekte kadınlar uyuduğunda bir şeyler oluyor; etrafları koza benzeri bir bezle sarılıyor. Eğer uyandırılırlarsa, eğer bedenlerini saran beze dokunulur veya hasar verilirse son derece ölümcül ve de vahşi varlıklara dönüşüyorlar. Uyudukları sıradaysa başka bir yere gidiyorlar…

- Reklam -

Dünyadaki erkekler terk edilmiş, ilkellikleri giderek artan yöntemlere mahkûm durumda. Lâkin Evie adındaki gizemli bir kadın bu uyku hastalığının lanetinden veya kutsamasından mahrum vaziyette. Evie incelenmesi gereken tıbbi bir anomali mi, yoksa yok edilmesi gereken bir iblis mi?

Eskiden bir kadın hapishanesi olarak kullanılan küçük bir Apalaş kasabasında geçen Uyuyan Güzeller, baba-oğul Stephen King ile Owen King işbirliğiyle yazılan, oldukça kışkırtıcı ve son derece sürükleyici bir roman.

Stephen King yaptığı açıklamada kitabın tam 720 sayfa uzunluğunda olacağını da belirtmiş. Yani tıpkı Mahşer ve O gibi oldukça uzun ve muhtemelen destansı bir eser bekliyor bizleri. Sleeping Beauties’in yurtdışında yayınlanma tarihi 26 Eylül olarak açıklandı. Dileriz biz de kendisine en kısa sürede kavuşuruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İthaki Akademi

İthaki Akademi Faaliyetlerine Başladı

lord of the rings in concert ust

Yüzüklerin Efendisi Konseri’nde İkinci Perde Çok Yakında