in

Tüm Sırların Sahibi Kız’ın Öncesini Anlatan Bir Kitap Geliyor

Yazar M. R. Carey’in bir video ile duyurduğu yeni kitap, bizi Tüm Sırların Sahibi Kız’ın 10 yıl öncesine götürecek.

Tüm Sırların Sahibi Kız - Öncesi
- Reklam -

M. R. Carey’in kaleme aldığı ve 2014 yılında okurlarla buluşan Tüm Sırların Sahibi Kız (The Girl with All the Gifts), yayınlandıktan sonra oldukça ses getirmişti. Öyle ki aralarında Arthur C. Clarke Ödülü de olmak üzere birçok ödüle aday oldu. Geçtiğimiz mayıs ayında da Pegasus Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı.

Tüm Sırların Sahibi Kız, apokaliptik bir dünyada Melanie isimli bir kızın kapalı tutulduğu tesiste başından geçenleri anlatıyor. M. R. Carey, Facebook üzerinden paylaştığı videoyla ilk kitabın yaklaşık 10 sene öncesinde geçen yeni bir roman üzerinde çalıştığını duyurdu.

Yazarın açıklamasından bir bölüm şöyle:

- Reklam -

“Birçoğunuzun bildiği gibi, Tüm Sırların Sahibi Kız salgının neredeyse bir nesil sonrasında geçiyor, veba insanlığın büyük bir kısmını silmişti. O 20 yıl içerisinde gerçekleşen birçok olay var. Bu yeni romanda yaklaşık 10 yıl geçmişe gideceğiz. Melanie, esir tutulduğu Hotel Echo’da büyürken dünyasını bir dönüm noktasına getirecek diğer bazı olaylar yaşanmakta. Tüm Sırların Sahibi Kız’dan tamamen bağımsız olarak okunabilecek bir kitap bu; yeni karakterler var, kendi kendine ayakta duran bir hikaye. Ama Melanie’nin dünyası hakkında hali hazırda bildiklerimizi alıyor ve bence o dünyaya yeni ve beklenmedik bir pencere açıyor.”

- Reklam -

Bu arada, Tüm Sırların Sahibi Kız’ın sinema uyarlaması da yakında beyazperdeye gelecek. M. R. Carey’in kendi eserinden uyarladığı senaryonun yönetmenlik koltuğunda Colm McCarthy var. Başrollerinde Gemma Arterton, Glenn Close ve Sennia Nanua’nın yer aldığı filmin Türkiye’de 30 Eylül’de vizyona girmesi bekleniyor.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The Ray Bradbury Theater

Meşhur “The Ray Bradbury Theater” Dizisi Tüm Bölümleriyle Youtube’da

30. Arthur C. Clarke Ödülü

30. Arthur C. Clarke Ödülü’nün Kazananı Belli Oldu