in ,

Ursula K. Le Guin’in Hayatı Belgesel Oluyor

Fantastik ve bilimkurgu edebiyatının kraliçesi Ursula Le Guin’in hayatı ve başarı hikâyesi, yazarın bizzat katılımıyla bir belgesele dönüştürülüyor.

Ursula K. Le Guin hayatı belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Yerdeniz Serisi, Mülksüzler, Karanlığın Sol Eli, Rüyanın Öte Yakası… Le Guin’in birbirinden değerli eserlerini saymakla bitmez. Her biri okurunun hayatı kadar yazıldığı türe de yön vermiş eserlerdir.

Peki Le Guin bugünlere nasıl geldi? Hangi yollardan geçti? Neler yaşadı? İşte Worlds of Ursula K. Le Guin adlı belgesel bu sorulara ve çok daha fazlasına yanıt vermek için geliyor. Arwen Curry ve ekibi tarafından geçtiğimiz 7 yıl boyunca hazırlanmakta olan belgesel şu anda Kickstarter üzerinden bağış topluyor. Ancak kampanyanın başlamasının üzerinden sadece 1 gün geçmesine rağmen hedefini nerdeyse şimdiden tutturmuş durumda. Üstelik daha önünde 30 gün gibi bir süre daha var.

86 yaşındaki usta yazar, belgesel için hazırlanan tanıtım filminin başında çok güzel bir yorumda da bulunuyor:

- Reklam -

İnsanlar her zaman “Yazar olmaya ne zaman karar verdin?” diye soruyorlar. Ben yazar olmaya hiçbir zaman karar vermedim. Sadece yazdım.

- Reklam -

Worlds of Ursula K. Le Guin, 2017 yılında internet üzerinden ve DVD olarak satışa sunulacak. Eğer isterseniz hemen buradan projeye destek verebilir, adınızın filmin sonunda görünmesini sağlayabilir ve yaptığınız bağışın miktarına göre rozet, bez çanta ya da imzalı Yerdeniz kopyası kazanabilirsiniz (Hediyeler Dünya’nın her yerine gönderiliyor). 25 $’dan fazla bağış yapanlar ek olarak filmin ücretsiz bir dijital kopyasına da sahip olabiliyorlar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Miyazaki, Prenses Mononoke

Miyazaki, Prenses Mononoke’nin Bir Kısmının Cüzzamla İlgili Olduğunu Doğruladı

sinema için edebiyat

Sinema için Edebiyat Olur mu?