in

Amerikan Tanrıları: Vadinin Hükümdarı Ön Siparişte

Neil Gaiman’ın Amerikan Tanrıları’nın devamı olarak kaleme aldığı “Vadinin Hükümdarı” İthaki Yayınları aracılığıyla tekrar bizlerle.

vadinin hukumdari ust
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın ilk kez 2003 yılında, editörlüğünü Robert Silverberg’ün yaptığı Efsaneler II (Legends II) derlemesi için (bizde yayınlanmayan, sonraki çalışma) kaleme aldığı Vadinin Hükümdarı: Bir Amerikan Tanrıları Öyküsü, İthaki Yayınları tarafından ayrı bir kitap olarak, yeni kapağıyla tekrar satışa sunuldu.

Amerikan Tanrıları‘nın bittiği yerden iki yıl sonrasını konu alan Vadinin Hükümdarı (The Monarch of the Glen) daha sonra kısa roman olarak satışa sunulmuş, 2004 yılında Locus Ödülleri’ne aday gösterilmiş, ama ne tuhaftır ki yine Gaiman’ın başka bir hikâyesine, Zümrüt Soruşturma‘ya (A Study In Emerald) kaybetmişti. Dilimize ilk olarak yine İthaki Yayınları’ndan çıkan Kırılgan Şeyler‘in son öyküsü olarak çevirilen hikâyede bir kez daha Gölge‘ye eşlik ediyoruz.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

vadinin hukumdariNeil Gaiman’ın Locus adayı uzun öyküsü Vadinin Hükümdarı, Amerikan Tanrıları’nın iki sene sonrasını anlatıp kült romanın geleneğini devam ettiriyor. Daha önce Kırılgan Şeyler adlı öykü derlemesinde de yayımlanan eser, Amerikan Tanrıları için bir son ve Gölge için yeni bir başlangıç niteliğinde.

Amerikan Tanrıları’ndaki olaylar çözüme kavuşalı ve Gölge, Amerika’yı terk edeli neredeyse iki yıl olmuştur. Artık alıştığı üzere, uykuları huzursuz edici kâbuslarla bölünür ve geceler giderek daha tehlikeli olmaya başlar. Yaşadıklarının etkisini atlatamamış olmasından dolayı eve dönüp dönmemeyi pek de umursamaz.

- Reklam -

Gökyüzünün soluk beyaz ve ulaşılmaz olduğu İskoçya’nın tepelerinde görkemli ve şatafatlı bir toplaşma olmak üzeredir ve vadinin tam ortasındaki gizemli bir evdeki buluşmaya Gölge de yine gizemli bir adam tarafından davet edilir. Canavarlarla insanlar arasında binlerce yıldır süren bir çatışmanın tam ortasında artık o vardır…

Zeynep Heyzen Ateş‘in Kırılgan Şeyler’deki yetkin çevirisini içeren kitap şu anda ön siparişte, raflardaki yerini alma tarihiyse 26 Mayıs. Darısı Trigger Warning‘deki bir diğer Amerikan Tanrıları öyküsü olan Black Dog‘un başına…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

renkli gogun altinda ust

Çevirmenin Çemberi: Renkli Göğün Altında

Patrick Rothfuss üçüncü kitap

Patrick Rothfuss Üçüncü Kitabını Neden Yazamıyor?