in

Özel Haber: The Witcher Serisinin İkinci Kitabı Yolda

Pegasus Yayınları müjdeyi verdi! The Witcher serisinin ikinci kitabı yakında bizlerle olacak.

The Witcher Serisi 2. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Bu yılın başında çok uzun bir süredir hasretle beklenen The Witcher romanlarının ilk kitabını Türkçe raflarıyla buluşturan Pegasus Yayınları, serinin ikinci cildi olan Sword of Destiny’nin (Kaderin Kılıcı) çok yakında bizlerle olacağını doğruladı!

Yayınevinin kurgu editörlerinden Kemal Küçükgedik’in Kayıp Rıhtım’la özel olarak paylaşma nezaketi gösterdiği habere göre kitap önümüzdeki nisan ayının sonunda veya mayıs ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

İşin güzel yanı “Öykü kitapları satmıyor,” gibi saçma bir bahanenin ardına sığınan işgüzar İngilizlerin aksine seriye tam da olması gerektiği gibi, kronolojik olarak ikinci kitaptan devam etmeleri. Daha önce Biz Bunu İstiyoruz #2’de de detaylı olarak değindiğimiz gibi, İngiliz ve Amerikalı yayıncılar Son Dilek’in ardından ikinci kitabı atlayıp üçüncü romana geçmişlerdi. Okurlar da Ciri’yle Geralt’ın ilk kez nasıl tanıştığını asla okuyamamıştı. O nedenle bu noktada Pegasus Yayınları’na kocaman bir alkış gelsin!

- Reklam -

Ve evet! Ciri dedim! Çünkü Sword of Destiny, Cintra Prensesi Cirilla Fiona Elen Riannon ile Riviyalı Geralt’ın ilk kez tanışmasını da konu alan birbirinden enfes hikâyelere sahip. Laf aramızda tüm seriyi çok sevsem de Sword of Destiny daima Sapkowski’nin en sevdiğim kitabı olagelmiştir.

- Reklam -

Son olarak kitabın açılış hikâyesini daha önce sizler için çevirdiğimizi ve dilerseniz buradan ulaşabileceğinizi de hatırlatalım. hayran çevirisi olduğundan kusursuz değil elbette. Mesela Witcher’ı “bağıcı” olarak çevirmişti arkadaşımız. Metinde “Jaskier” olarak geçen kişi de aslında Dandelion’ın ta kendisi.

Nisan ayının sonunda doğuya bakın! Kaderin Kılıcı sizi bekliyor olabilir.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ayrinti korku gecesi

Mehmet Berk Yaltırık ile Korku Gecesi’ne Davetlisiniz

gozetleme listesi

Dikkat, İzleniyoruz! “Gözetleme Listesi” Raflarda