in

Yunanistan Ekonomik Krizinden Doğan Bir Polisiye, “Batık Krediler” Çıktı!

Petros Markaris’in ünlü kahramanı Komiser Haritos, maceralarının konu alındığı üçüncü kitap olan “Batık Krediler”de büyütecini ekonomik krizin üzerine çeviriyor.

Batık Krediler - Petros Markaris
- Reklam -
- Reklam -

Bundan yedi yıl önce komşumuzu sarsan ve artçı etkilerinin hala sürmekte olduğu Yunanistan ekonomik krizinin ülke edebiyatına pek çok yeni yapıt kazandırdığı tartışılmaz bir gerçek. Bu kriz dönemini konu alan romanlara bir yenisinin katıldığını görmek ise sevindirici çünkü tarih boyunca örneklerine sık rastladığımız üzere, edebiyat (veyahut genel olarak sanat) zor zamanlarda başvurulduğunda büyük etkiler yaratabilen bir alan.

İstanbul doğumlu Yunan yazar Petros Markaris‘in yeni polisiyesi Batık Krediler, Yunanistan’ın Hercule Pirot’u diyebileceğimiz, ünlü Komiser Haritos’un araştırmalarını konu alan serinin üçüncü romanı. Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın tanıtım bülteni ise merak uyandıran cinsten.

Batık Krediler – Petros Markaris | Arka Kapak Tanıtımı

2010 yazı: Yunan hükümetinin bir borç dalgasına kapılıp sürüklendiği sıcak günler… Kriz, Batik Krediler Petros Markarisdevlet güvencesinde olduğunu sanan herkesi vurmuştur. Kesintiye uğrayan maaşıyla Komiser Haritos da durumdan nasibini alanlar arasındadır. Üstelik tam da kızı evleniyorken…

- Reklam -

Çok geçmeden krizin sadece ekonomik olmadığı anlaşılır. Sosyal yaşama yayılan kriz, kriminal alana da sıçrar ve böylece Yunan finans dünyası birbiri ardı sıra yaşanacak ölümlerle sarsıntıdan sarsıntıya yuvarlanır. Cinayetleri soruşturmakla görevlendirilen Haritos, haksız kazançlarla kimlerin hızla zenginleştiğinin izini sürmeye başlar.

- Reklam -

Polisiye edebiyatın nevi şahsına münhasır komiserlerinden Kostas Haritos, Batık Krediler’de Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a akan paranın peşine düşüyor. Batık Krediler, İstanbul doğumlu Petros Markaris’in Yunanistan’ı iflasa sürükleyen ekonomik sarsıntıya adadığı bir Atina polisiyesi.

Hulki Demirel tarafından dilimize çevrilen Batık Krediler, son zamanlarda edebiyat gündemimizde sıkça adını duyduğumuz Yunan edebiyatının öne çıkan örneklerinden biri.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

wonder woman yeni dünya kapak

Wonder Woman Yeni Dünya #1: Muhteşem Kadına Muhteşem Bir Çizgi Roman

tanrilar zar attiginda ust

Tanrılar Zar Attığında: Köpek Doğası ve İnsan Aklının Dil Ekseninde Buluşması