in

Chronos Dosyaları Serisi’nin İlk Kitabı “Zaman Sıçraması” Yakında Bizlerle

Rysa Walker’ın bilimkurgu türündeki, ödüllü genç-yetişkin serisi Chronos Dosyaları’nın ilk romanı Zaman Sıçraması, Hep Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Zaman Sıçraması
- Reklam -
- Reklam -

Yakın dönemde çıkan Chronos Dosyaları (The Chronos Files) adlı bilimkurgu türündeki sevilen genç yetişkin serisi, Hep Kitap tarafından ilk kitabıyla başlıyor! Rysa Walker tarafından kaleme alınan bu üçleme, aynı zamanda ana seriye ek olarak novellalar, kısa hikâyeler ve çizgi romanlar da içeriyor.

Üçlemenin ilk kitabı olarak okuyacağımız Zaman Sıçraması (Timebound), adı sanı bilinmeyen yazarları duyurmak için verilen Amazon En İyi İlk Roman Ödülü (Amazon Breakthrough Novel Award) ödülünü 2013 yılında genç yetişkin dalında kucaklamıştı.

Chronos Dosyaları dizisinin ilk romanında; büyükannesi tarafından on altı yaşındaki Kate’e tuhaf mavi bir madalyon vermesiyle, zaman yolculuğuyla dolu serüven başlar. Bu yolculukta neler olduğunu merak ediyorsanız, sizi tanıtım bültenine alalım.

- Reklam -

zaman sicramasiIşık saçan madalyonlar, tarihte geri giderek yapılan değişiklikler, dünyayı yok etmeye hazırlanan tarikatlar, çıkılması gereken zaman yolculukları… hep kitap olağanüstü bir diziyi okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor: “CHRONOS Dosyaları” Rysa Walker’ın yazdığı dizinin ilk kitabı, Amazon En İyi İlk Roman Ödülü’ne layık görülen Zaman Sıçraması!

On altı yaşındaki Kate’in büyükannesi yıllar sonra onların yaşadığı şehre gelir ve daha ilk buluşmalarında masaya bir madalyon bırakır. Bir ışık mı yayıyor o madalyon? Neden Kate’ten başka kimse görmüyor? Kate ve büyükannesinden başka… Büyükannesi Kate’e bunun nedenini açıklayınca işler iyice karışıyor. Eh, büyükannenin 2300’lü yıllardan geldiğini öğrenmek pek de iç rahatlatıcı olmasa gerek. Zamanda yolculuk yaparak önemli olaylara bizzat tanıklık edip rapor tutan bir tarihçi olması da cabası…

- Reklam -

Kate her şeyi kafasında oturtamasa da onu bekleyen zorlu göreve bir an önce hazırlanmak zorundadır. Önce o ışık yayan madalyonla zamanda yolculuk yapmayı öğrenecek, sonra da geçmişe gidilerek yapılan değişiklikler nedeniyle bir anda ortadan kaybolan annesi ve bambaşka bir hayat sürmeye başlayan babasını kurtaracak. Tabii kendi varlığını da! Bu yolculukta onu neler mi bekliyor? Aşk… Elbette! Arkadaşlık… Belki! Macera… Fazlasıyla!

Bambaşka tarihlerde bir serüvenin peşinden gitmek için tek yapmanız gereken sayfaları çevirmek!

Eserin çevirmenliğini Merve Doğruer yapıyor. Kitap, 3 Kasım‘dan itibaren raflarda olacak.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dilek surubu ust

Michael Ende’nin “Dilek Şurubu” Yeniden Raflarda

bugu ust

Nihan Kaya’nın ‘Buğu’ Adlı Romanı Yeniden Bizlerle