in

Çizgili Pijamalı Çocuk’un Yazarı John Boyne’un Yeni Romanı Raflarda

Çizgili Pijamalı Çocuk kitabıyla dünya çapında büyük bir başarı elde eden John Boyne yeni kitabı “Zirvenin Dibindeki Çocuk”la raflara geri döndü.

zirvenin dibindeki cocuk ust
- Reklam -
- Reklam -

Yayımlandıktan kısa bir süre sonra 50’den fazla dile çevrilerek devasa bir okuyucu kitlesine kavuşan ve filminin de çekilmesiyle kült eserler arasındaki yerini alan Çizgili Pijamalı Çocuk’un yazarı John Boyne, aynı dönemi konu alan yeni bir romanla karşımızda. Yazarın yeni kitabı Zirvenin Dibindeki Çocuk, 2. Dünya Savaşı’nın karanlık yıllarını yine bir çocuğun gözlerinden okuyucuya aktaracak.

Tudem Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

Ve en sonunda Paris’in olduğu yöne baktı; doğduğu şehre, her şeye sahip olduğu şehre… Ne var ki, önemli biri olma arzusu yüzünden hepsini reddetmişti. Artık Fransız olmadığını fark etti. Alman da değildi. Hiçbir şeydi. Evi yoktu, ailesi yoktu ve hak etmiyordu da.

- Reklam -

zirvenin dibindeki cocukYıl 1936. Fransız annesi Emily, Alman babası Wilhelm ve köpeği Dartanyan ile birlikte Paris’te yaşayan yedi yaşındaki Pierrot Fischer, herhangi bir çocuktan farklı olmayan hayatından memnundur. Ne yazık ki, önce babasını sonra annesini kaybeden oğlanın hayatı kısa süre içinde değişecek, onun için başka bir yerde, yepyeni bir hayat başlayacaktır. Fakat hayranlık duyup keşfettiği bu yepyeni dünya ve yapacağı seçimler ona çok pahalıya mal olacaktır…

Kendini zirvede sanırken en dipte bulan, bir yere kök salıp bir bütünün önemli bir parçası olmak isterken tamamen yersiz yurtsuz kalan, bu sevgi dolu, masum çocuğun güçlü olma hırsı ve yanlış seçimlerle parçalanan yaşam hikâyesini unutamayacaksınız.

- Reklam -

Zirvenin Dibindeki Çocuk, 50’yi aşkın farklı dile çevrilerek sinemaya uyarlanan Çizgili Pijamalı Çocuk’un yazarı John Boyne’nun kaleminden, II. Dünya Savaşı’nın gölgesinde, tansiyonu yüksek bir roman.

Türkçeye Emili İlemre tarafından kazandırılan Zirvenin Dibindeki Çocuk, John Boyne’un güçlü anlatımıyla tarihin en kanlı ve trajik dönemlerinden birini birleştirerek hepimizi yeniden duygu dolu bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

denizli kitap fuari 1

1. Denizli Kitap Fuarı Başlıyor

sonra cinayetler basladi ust

Twitter’da “Sonra Cinayetler Başladı” Çılgınlığı