in

Zodyak Mirası Üçlemesinin İlk Kitabı Çıktı!

Marvel Comics’in yaşayan efsanesi Stan Lee’nin kaleme aldığı Zodyak Mirası Serisi’nin ilk kitabı “Kesişme” raflardaki yerini aldı.

zodyak mirasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman okuyucusu olun ya da olmayın Stan Lee ismi hepinize tanıdık gelecektir. Çizgi roman dünyası için çok önemli bir isim olmasının yanı sıra son dönemlerde çok revaçta olan süper kahraman filmlerinde oynadığı küçük rollerden tutun da medyada sık sık yer almasına kadar birçok yerde karşımıza çıkıyor kendisi. Spider-man, Thor, Hulk, Fantastik Dörtlü ve X-Men gibi karakterlerin yaratımındaki katkısı, editörlüğü, yazarlığı ve yapımcılığıyla yaşlılık demeden şimdiye kadar hep sanat dünyasının içinde yer alan, çok çalışkan bir efsaneden söz ediyoruz.

Stan Lee hayatı boyunca yaptığı bunca işin yanına roman yazarlığını eklemekten de geri kalmadı ve yakın zamanda (2015-2017) Zodyak Mirası (Zodiac Legacy) adlı bir kitap serisine imza attı. Serinin ilk kitabı ise, kısa bir süre önce Doğan Egmont tarafından, Zodyak Mirası: Kesişme adıyla dilimize kazandırıldı.

Bir üçleme olarak tasarlanan seri, Çin burçlarının güçlerini kuşanarak (Kaplan, Ejderha vb) süper kahramanlığa adım atan ve Maxwell adındaki bir süper kötüyü durdurmaya çalışan bir grup gencin maceralarını konu alıyor. Üçlemede Lee’ye çeşitli çizgi romanlarda yazarlık yapmış olan Stuart  Moore ve çizer Andie Tong eşlik ediyor.

- Reklam -

Zodyak Mirası: Kesişme için hazırlanan tanıtım yazısı ise şöyle:

- Reklam -

zodyak mirasi kesismeSihirli 12 süper güç… Korkunç bir komplo… Beklenmedik bir kahraman!

Yarı Çinli, yarı Amerikalı bir genç olan Steven, sihirli güçlerin serbest kalmasıyla, kendini dünya çapında destansı bir kovalamacanın ortasında buluverir. Artık yeni sahip olduğu güçlerde uzmanlaşması, tehlikeli paralı askerlerden kaçması ve Zodyak’ın gizemlerini çözmesi gerekmektedir.
Aslında kitap dilimize kazandırılalı bayağı olmuş ama Doğan Egmont nedense yeterince tanıtımda bulunmamış. Biz de tesadüf eseri öğrendik. Hatta yüksek çözünürlüklü bir kapak görseli bile yok, o yüzden orijinal görselleri kullanmak zorunda kaldık. Kitabın çevirmen ve editör bilgisine de çok aramamıza rağmen bir türlü ulaşamadık maalesef.

Stan Lee’nin çıkardığı yolculuğa ortak olmak isterseniz üçlemenin ilk kitabı Zodyak Mirası: Kesişme raflarda sizi bekliyor.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

oyku yazmak hikaye anlatmak ust

Feridun Andaç “Öykü Yazmak Hikaye Anlatmak” İle Yeniden Raflarda!

sineklerin tanrisi ust

Sineklerin Tanrısı Büyük Bir Değişimle Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor