in

Gotik Edebiyatın Ustası Edgar Allan Poe Tiyatro Sahnesinde!

Atlas Tiyatro, Edgar Allan Poe’nun “Morgue Sokağı Cinayeti” adlı hikâyesini tiyatro sahnesine uyarlıyor.

morgue sokagi tiyatro ust
- Reklam -
- Reklam -

Kalemiyle edebiyatseverlerin gönlüne taht kuran 19. yüzyıl ABD’sinin ünlü korku yazarı Edgar Allan Poe’nun kaleminden doğan ve pek çok yazarı derinden etkileyen “Morgue Sokağı Cinayeti”, Atlas Tiyatro ile şimdi tiyatro sahnesine taşınıyor. 2013 yılında sanat dünyasına katılan bu oluşum, 4. senesinde bizi Morgue Sokağı’na götürüyor.

Delilik ve dehanın akıl almaz birlikteliğiyle yoğrularak tarihin sayfalarına adını yazdıran Poe, Morgue Sokağı Cinayeti’nde (The Murders in the Rue Morgue) zeka ve akıl yürütmeden başlayarak okuyucuyu duygudan duyguya sürükleyip bu esnada da eğer evde yalnızsanız rahatınızı kaçırmaktan da geri durmuyor. Yazılan en eski dedektiflik öykülerinden biri olarak kabul edilen eser aynı zamanda yazarın ünlü dedektifi C. Auguste Dupin‘in ilk kez ortaya çıkışına sahne olur. Öyle ki “dedektif” kelimesi daha o zamanlar kullanılmaya başlanmamıştır bile. Dupin’in soruşturma sırasında kullandığı tekniklerse daha sonraki yıllarda Sherlock Holmes ve Hercule Poirot gibi karakterlere de ilham olacaktır.

Böyle bir başyapıtın sahnelenmesini izlenmeye değer bulanlar Auguste Dupin’e bu gizemli cinayeti çözmesinde 9 Kasım Perşembe günü veya 23 Kasım Perşembe günü 20.30’da eşlik edebilir. Kadıköy‘de sahnelecek olan oyunun bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- Reklam -
- Reklam -

‘Gerçek her zaman bir kuyunun dibinde değildir … Biz bilgiyi vadilerin derinliklerinde ararız. O ise dağların tepesindedir…’
-Edgar Allan POE

morgue sokagi tiyatro

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

alice on wednesday ust

Japonya’daki Alice Harikalar Diyarında Temalı Dükkâna Göz Atın

Chuck Palahniuk, Çocuklar İçin "Dövüş Kulübü"

Chuck Palahniuk, Çocuklar için “Dövüş Kulübü”nü Okuyor?!