in ,

19. Uluslararası Kukla Festivali Ekimde Başlıyor

13-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 19.Uluslararası İstanbul Kukla Festivali “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla pek çok ülkeden sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak.

19 uluslararasi kukla festivali
- Reklam -
- Reklam -

Bu sene 19. kez perdelerini açacak olan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nde, aralarında Almanya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Şili, Tayvan’ın da olduğu 46 ülkeden 48 ekip ağırlanacak. 17 gün sürecek olan bu uluslararası organizasyon 13 Ekim’de başlayacak.

Bu yıl festivalde, seçkin kukla sanatçılarının oyunlarının yanı sıra film gösterimleri ve atölyeler de yer alacak. Böylece dünya çapında yeniden seyirci kitlesini arttırıp rağbet görmeye başlamış olan ve bizim kültürümüzde de önemli yere sahip bu türün ülkemizin geç kuşaklarıyla tanıştırılması ve yeni kukla ustaları yetiştirilmesi hedefleniyor.

Dünyanın dört bir yanından katılan kukla sanatçılarının gösterileri kültür merkezleri, tiyatro sahneleri, üniversite salonları ve AVM’lerde gerçekleşecek.

- Reklam -
- Reklam -

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

çevirmen

Affına Sığınırım Çevirmen Kardeş

supra taner guler

Yerli Bilimkurgu “Supra: Bir Parçacık Sonsuzluk” Raflarda