in

Yeni Yazarlara Açık Çağrı: Türkiye ve Birleşik Krallık Ortaklığında Öykü Yarışması

British Council’in düzenlediği yarışmaya katılın, öykünüz tanınmış yazarlarınkiyle birlikte Türkçe ve İngilizce olarak yayınlansın.

british council
- Reklam -
- Reklam -

Sanat ve eğitim alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren British Council Türkiye, Türk ve Birleşik Krallık yazarlarını ortak bir paydada buluşturmak, öykülerini geniş kitlelere duyurmalarını sağlamak amacıyla “Çeşitlilik” temalı bir kısa öykü yarışması düzenliyor.

Yarışmaya katılacak yazarlarda 18 yaşını geçmiş ama kariyerinin başında olma şartı aranıyor. Yani kendi adınızı taşıyan bir öykü derlemeniz ya da kitabınız olmamalı (Bu kural hem basılı hem sanal yayınlar için geçerli). Bununla birlikte çeşitli dergi ve platformlarda öykülerinizin yayınlanmasının bir sakıncası yok. Öykülerin en fazla 1500 kelime olması ve eşitlik, çeşitlilik ve katılımcılık temalarını işlemesi bekleniyor. Tür için ise herhangi bir kısıtlama yok.

Kazananın 1500 TL ödül alacağı yarışma, Türkiye’den İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali ve İngiltere’den Word Factory‘nin ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Kazanan öyküler, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan tanınmış yazarların bu projeye özel olarak yazdıkları öykülerle birlikte British Council’in yeni oluşturulacak çevrimiçi platformunda yayınlanacak ve diğer dile çevrilecek. Ayrıca her öyküye özel bir illüstrasyon da eşlik edecek.

- Reklam -
- Reklam -

Yazarlar 31 Aralık 2017 gece yarısına kadar yarışmaya katılabilecekler.

Seren Şapcılar

3 Nisan 1995 tarihinde İzmir’de doğdum. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır yurtdışına el işi ürünler satmaktayım. Fantastiğe olan ilgim, çocukluğumu izlemekle geçirdiğim Jurassic Park serisine olan hayranlığım ve dinozorlara olan yoğun sevgim ile başladı. Bunu fantastik seri kitaplar takip etti ve kendim de birkaç deneme yazmakla uğraştım. Anime dünyasına girişim yoğun tavsiyeler üzerine Fullmetal Alchemist ile başladı ve ardından neredeyse tüm türlerden bolca anime izledim. İleride oyun, oyuncak tasarımı alanında çalışmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Charlie’nin Çikolata Fabrikası willy wonka siyahi

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın Baş Karakteri Aslında Siyahiymiş

Spider-Gwen

Spider-Gwen Artık Türkçe!