in

Geek Festival Avrasya 2016 Yarın Başlıyor!

Geek kültürüyle dolu iki gün geçirmek isteyen herkes için Geek Festival Avrasya 2016 yarın kapılarını açıyor. Etkinlikler arasında ise neler yok neler!

13411711 481077965426548 3999440901250484077 o
- Reklam -

Bu sene 30-31 Temmuz tarihleri arasında Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda gerçekleşecek Geek Fest Avrasya 2016, geek kültürüne gönül vermiş ve bu kültürü yakından tanımak isteyen tüm ziyaretçilerine yarın kapılarını açıyor.

Misyonu “Türkiye’deki anime, manga, çizgi roman, PC ve konsol oyunları, masaüstü oyunları, teknoloji ürünleri, bilimkurgu ve fantastik türdeki; tv dizisi, sinema filmi, kitaplar ve benzeri alakalı unsurlara ilgi duyan “Geekleri” bir araya getirmek. Bu kültürlere olan ilgiyi arttırmak.” ve “Cosplay hobisine ilgi duyan kişileri bir araya getirip, performanslarını sergileyebilecekleri güvenli bir ortam oluşturmak. Ülkemizde cosplay ile ciddi olarak ilgilenen insanları daha iyi kostümler yapmaya ve uluslararası yarışmalara katılmaya teşvik etmek.”  olarak açıklanan festival, pek çok söyleşi, yarışma ve etkinliğe ev sahipliği yaparak katılımcılarına dopdolu iki gün vaat ediyor.

İçerisinde Türk Youtuberlarla keyifli bir sohbet, Yabani Dergi çizerleriyle tanışma fırsatı  ve cosplay üzerine bir çok atölye gibi sürpriz etkinlikleri de barındıran festivalin ana programı ise şu şekilde:

- Reklam -

30 Temmuz Cumartesi

  • Hearthstone Turnuvası / 10:30-13:00

Blizzard Heartstone Midsummer Fireside Festival turnuvası için 10:30’da başlayan kayıtlar 11:30’a kadar devam edecektir.

  • FRP ve Fantastik Edebiyat Üzerine Sohbetler /12:00 – 14:00

Kayra Keri Küpçü ve Özay Şen’in sunumuyla gerçeklecek olan FRP ve Fantastik edebiyat üzerine eğlenceli bir sohbet buluşması. FRPNET katkılarıyla.

  • MayAna Creatives- Crowdfunding üzerine: Ne yapmalı? Nereden başlamalı? / 14:00 – 15:00

Boerue ile Kickstarter’da muhteşem bir başarı yakalayan MayAna Creatives ekibi GFA’da! Fikirlerinizi nasıl Crowdfunding ile değerlendirebilirsiniz; Nereden başlamalı? Ne yapmalı? Projenize nasıl alternatif kaynaklar bulabilirsiniz? Boerue’nin yönetmeni Ece Palaz ve senaristi Mercan Aytuna’nın gerçekleştireceği sohbeti kaçırmayın.

- Reklam -
  • Tokyo Game Show Cosplay yarışması elemesi / 16:00-16:30
Tokyo Game Show’a Türkiye temsilcisi olarak gidecek cosplayerın seçileceği yarışmadır.
  • GFA Bireysel Cosplay Yarışması / 16:30- 18:30

En güzel kostümlerin yarışacağı, birbirinden eğlenceli karakter ve sahne şovlarını izleyebileceğiniz geleneksel GFA Cosplay Yarışması.

31 Temmuz Pazar

  • Cosplay World Masters Elemesi / 16:00-17:00

CWM’de Türkiye temsilcisi olarak gidecek cosplayerın seçileceği yarışmadır.

  • Grup Cosplay Yarışması / 17:00-18:00

Cosplay gruplarının boy göstereceği eğlenceli grup cosplay yarışması.

Daha çok bilgiye ise festivalin Facebook sayfasından ve internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RM

Rick&Morty, Kafka’nın Dönüşümü’ne Oldukça Rahatsız Edici Bir Yorum Getirdi

MST3

Mystery Science Theater 3000 Netflix’e Geliyor!