in ,

Giovanni Scognamillo’yu Anma Töreni

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz ünlü yazar ve sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo şerefine düzenlenecek anma törenine davetlisiniz.

Giovanni Scognamillo
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde Türkiye’nin hem edebiyat hem de sinema dallarına büyük katkılarda bulunmuş, hepimiz için üstat payesi taşıyan Giovanni Scognamillo için bu perşembe SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) desteğiyle bir anma töreni düzenlenecek.

Geçen ay, 87 yaşında aramızdan ayrılan Scognamillo’nun vefatının 40. gününde düzenlenecek etkinlikte SİYAD Başkanı Prof. Dr. Tül Akbal Süalp, FABİSAD adına Barış Müstecaplıoğlu, Levanten Kültür Mirası Vakfı adına Luis Miguel Selvelli, Yeni Film dergisi adına Yusuf Güven ve SİYAD onursal üyelerinden Agah Özgüç ile Scognamillo’nun yakınlarından Nalan Söylemez birer kısa konuşma yapacaklar.

Konuşmaların ardından Scognamillo’nun yaşamına ve çalışmalarına dair, Sinematek’in katkılarıyla Barış Saydam ve Fatih Tatlıcı’nın hazırladığı yarım saatlik bir videonun izleneceği etkinlikte son olarak izleyicilerden Scognamillo hakkında anı ve duygularını, düşüncelerini paylaşmak isteyenlere söz verilecek.

- Reklam -

Scognamillo’nun resimlerinin yer aldığı bir serginin de yer alacağı etkinlikte ayrıca Scognamillo anısına hazırlanan kitap ayraçları hediye edilecek. Ayraçların tasarımı Murat Özkan, anma etkinliğinin afişinin tasarımı ise Kayra Keri Küpçü tarafından gerçekleştirildi.

- Reklam -

Anma töreni 17 Kasım Perşembe akşamı, saat 19.00-20.30 arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde (Tepebaşı) gerçekleştirilecek.

giovanni-anma-toreni

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Marvels

Marvels: Adı Gibi Mucize Bir Başyapıt

babil kitapligi ust

Babil Kitaplığı, İki Yeni Kitapla Genişlemeye Devam Ediyor