in ,

Pera Müzesi ve FABİSAD İş Birliğiyle: Gece Yarısı Korku Hikayeleri

Pera Müzesi güzel bir işe imza atarak FABİSAD yazarlarının sergideki eserlerden ilhamla yazdığı eserleri blogunda yayımlıyor.

pera müzesi - fabisad korku hikayeleri
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul doğumlu Rum sanatçı Mario Prassinos‘un eserlerini içeren “Bir Sanatçının İzinde: İstanbul-Paris-İstanbul” sergisi, korku öykülerini de beraberinde getiriyor. Gece yarısı tam 00:00’da yayımlanan korku öyküleri, FABİSAD yazarları tarafından, sergideki eserlerden ilhamla yazılıyor ve Pera Müzesi Blog‘ta yayımlanıyor.

25 Mayıs’ta başlayan ve 14 Ağustos’a kadar devam edecek olan ve detaylı bilgilerine buradan ulaşabileceğiniz serginin tanıtım bülteni şu şekilde:

Mario Prassinos sergisi, İstanbul’da Rum, sanatçı bir ailede dünyaya gelen Mario Prassinos’un Paris’te 20. yüzyıl avangartları arasında başlayan sanatsal kariyerini konu alıyor. Sanatçının resimlerden kitap illüstrasyonlarına ve dokuma örneklerine, portrelerden gravürlere uzanan farklı eserlerini bir araya getiren sergi, Prassinos’un çarpıcı ve özgün karakterini, sürrealizmle başlayıp realist bir anlayışa yönelen üslubunu ortaya koyuyor. Seza Sinanlar Uslu küratörlüğünde düzenlenen sergi ile 20. yüzyılın bu özgün ve Türkiye için gizli kalmış sanatçısı, doğumunun 100. yılında, doğduğu semt olan Pera’ya geri dönüyor.

- Reklam -

Pera Müzesi Blog‘ta yayımlanan ilk öykü, Mehmet Berk Yaltırık imzalı “Cadıların Güneşi”. İkinci yayımlanan öykü “Ev Sahibi”, Hakan Bıçakcı tarafından kaleme alınmış. Dün gece yarısı yayımlanan “Polen, Fotosentez & Rock’n Roll” ise Murat Başekim imzası taşıyor.

- Reklam -

Öykülerin adlarına tıklayarak blog sayfalarına ulaşabilir, okurken de Mario Prassions imzalı eserlerin keyfini sürebilirsiniz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iron man doctor doom

Iron Man Rolüne Soyunanlara Dr. Doom da Katıldı

yabani dergi sayı 2 üst

Bir Yabani Dergi Rüzgârı Geçti İzmir’den