in

Finlandiya’daki Game of Thrones Temalı Buz Otel Misafirlerini Bekliyor

Her kış kuzey ülkelerinde inşa edilen buz otellere bu sene Game of Thrones temalı olan bir yenisi eklendi.

game of thrones nordik otel
- Reklam -
- Reklam -

Her sene kış aylarında buz otellerle ilgili haberlerin internete düşmesi hepimizin malumu. Hem yapıldığı malzeme hem de estetik güzellikleri sebebiyle ilgi çeken bu oteller, ayrıca sezonluk olması ve yılın sadece belli bir döneminde konaklanabilir olmasıyla da ilgi odağı haline geliyor.

Bu yılın bizler için en dikkat çeken buz otel haberi ise Finlandiya’dan geldi. Her yıl yaklaşık 20 milyon kilo kar ve 350 bin kilo kristal buz kullarak farklı biçim ve tasarımlarda oteller kuran Lapland Hotels SnowVillage firması, bu yıl HBO Nordic ile anlaşarak temasını Game of Thrones olarak belirledi. Ömrümüz Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin kitaplarını ve dizinin yeni sezonunu beklemekle geçerken, bu haber adeta “Alın size buz gibi soğuk bir bardak su… değil buzdan otel!” dercesine karşımıza çıktı.

got buz otel

- Reklam -

Helsinki’ye yaklaşık bir buçuk saatlik mesafedeki Kittilä’da bulunan otelin inşası bir ay sürmüş. Rusya, Ukrayna, Polonya ve Letonya gibi ülkelerden gelen  profesyonle “buz heykeltıraşları”nın emeğinin ürünü olan otelde 24 oda bulunuyor. Ayrıca diziden bildiğimiz Braavos Yüzler Salonu, Demir Taht’ın buzdan bir kopyası ve ejderha şeklinde buzdan bir kaydırak da buzdan ortamı süslüyor. Ayrıca odalarda da seriye ait detaylar bulunuyor.

got buz otel 2

- Reklam -

İçerideki sıcaklık -5°C olduğu için, otel yetkilileri misafirlerin buzdan odalarda sadece bir gece geçirmesini tavsiye ediyor. Konaklamanın geri kalanınaysa tesiste bulunan ahşap yapılarda devam edilebiliyor. Buzdan otel 8 Nisan’a kadar ziyarete ve konaklamaya açık olacak.

Eh, hiç gelmeyecekmiş gibi duran devam kitabı ve taa ne zaman gelecek yeni sezonun yanı sıra, Game of Thrones ile ilgili içimizde kalanlara bir de bu buzdan oteli ekleyebiliriz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kayip rihtim discord

Kayıp Rıhtım Discord Sunucusu Açıldı!

cs lewis hobbit inceleme

C. S. Lewis’in 1937 Tarihli “Hobbit” İncelemesi