in ,

Nostaljik Bir Polisiye, İstasyon Caddesi No: 120 Çıktı!

İşgal altındaki bir şehirde, bir ipucunun peşinde amansız bir dedektif; Nestor Burma. İstasyon Caddesi No: 120, Tardi’nin çizgileriyle Aylak Kitap’tan çıktı!

istasyon caddesi no 120 kapak
- Reklam -
- Reklam -

Türk okurların yolu Leo Malet‘in ünlü dedektifi Nestor Burma ile bir kez daha kesişiyor. Nazi işgali altındaki Fransa’da geçen bir polisiye hikayesi olan İstasyon Caddesi No: 120Jaques Tardi‘nin çizgileri ile Aylak Kitap etiketi ile raflarda!

İşgal altındaki, kanunların tartışılır olduğu bir şehirde bir gizemi nasıl aydınlatırsınız? Eski kurtların kafasında dönen filmleri görür gibiyim. İstasyon Caddesi No: 120 tam da düşündüğünüz o eski filmleri, hikayeleri andırıyor. Eh, hikayenin tam olarak da Nazi işgali yıllarında yazıldığını düşünürsek bu pek de şaşırtıcı değil. Güzel olan şeyse Tardi‘nin o yılların atmosferini çizgilere muhteşem bir şekilde dökebilmesi. Suçluların arkasındaki suçluların peşinde, bir ipucu ile başlayan nostaljik bir polisiye.

“İstasyon Caddesi No: 120…”

- Reklam -

Sertaç Canbolat ve Murat Tanakol‘un dilimize kazandırdığı ve Aylak Kitap’tan çıkan çizgi romanın tanıtım bülteni şöyle:

- Reklam -

istasyon caddesi no 120“Milli marşın gümbür gümbür havası istasyonun gürültüsünü yutuyordu. BOB’un yüzü dayanılmaz bir acıyla gerildi aniden… Patron… AAAA…PATRON! İstasyon Caddesi No: 120… …Ve sonra Bob’un düştüğünü, peronda yuvarlandığını gördüm.” Almanya’daki esir kampından güçbela kurtulan dedektif Nestor Burma işgal altındaki Fransa’ya döner dönmez, ölümcül bir sırrın peşine düşer. Leo Malet’nin aynı isimli polisiyesinden… Tardi’nin çizgileriyle…

Kara polisiye sevenler için harika bir eser. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kibrit Ev - İnceleme - Murat S. Dural

Yazarının Kaleminden: Kibrit Ev

Yüksek Şatodaki Adam - The Man In the High Castle - dizi

Yüksek Şatodaki Adam: Son Yılların En İyisi Dizisi mi?