in

Japonya’daki Alice Harikalar Diyarında Temalı Dükkâna Göz Atın

Japonya’daki Alice Harikalar Diyarında temalı hediyelik eşya dükkânı muhteşem iç tasarımı ve sergilediği birbirinden ilginç eşyayla görenleri kendine hayran bırakıyor.

alice on wednesday ust
- Reklam -
- Reklam -

Gün geçmiyor ki Japonlar yaratıcılıklarıyla bizi şaşırtmasın. Hatırlarsanız geçen yıl dükkânında her hafta sadece tek bir kitap satarak tüm dünyanın ilgisini üstüne çeken Japon bir kitapçının şaşkınlık ve hayranlık uyandıran haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu kez yine Japonya’dan, yine eşit derecede hayranlık duyulası bir dükkân konseptiyle karşınızdayız: Alice On Wednesday.

Tokyo’nun Harajuku semtinde bulunan mekân, adından da hemen anlayacağınız gibi Lewis Carroll’ın dünyaca ünlü Alice Harikalar Diyarında kitabından esinlenerek hazırlanmış. Ama bunu olabilecek en yaratıcı şekilde yapmış desek abartmış olmayız herhalde. Üç katlı bir binadan oluşan dükkâna vardığınızda sizi ilk olarak kimi büyük kimi küçük bir sürü kapı karşılıyor ve hangisinin “gerçek” giriş olduğunu tahmin etmeyi size bırakıyor. Girişi bir kez keşfettikten sonraysa kocaman mantarlarla dolu küçük bir labirentte buluyorsunuz kendinizi. Ardından ilk kata adımınızı atıyor ve Alice’in o tuhaf dünyasına giriveriyorsunuz.

alice on wednesday 001

- Reklam -

Birinci kata White Room (Beyaz Oda), yani kitapta Alice’in kendisini küçülten iksiri ilk kez içtiği yerin adı verilmiş. Bu katta satılan hediyelik eşyalar da tam bu ada uygun bir biçimde üstünde “İç Beni” yazan rengarenk şişelerle ve “Ye Beni” yazan kurabiyelerle dolu. Burada ayrıca kutularını yapboz gibi birleştirip Cheshire Kedisi’nin ya da Beyaz Tavşan’ın kartondan figürlerini yapabileceğiniz çeşitli şekerlemeler, kurabiyeler ve farklı farklı yiyecekler de satılıyor.

alice on wednesday 007

alice on wednesday 003

Queen of Hearts Room” (Kupa Kraliçesi’nin Odası) adlı ikinci kat, zalim kraliçemize yakışacak şekilde parıltı aksesuarlarla dolu. Anahtar şeklinde tokalar, kupa sembolü şeklinde takılar, Alice şeklinde anahtarlıklar, kolyeler, yüzükler, biblolar ve daha nicesi. Bu katın en çok ilgi çeken öğesi ise eriyen, kocaman ve enteresan bir duvar saati.

alice on wednesday 002

- Reklam -

alice on wednesday 006

Üçüncü ve son kat ise “Mad Hatter Room” (Çılgın Şapkacı’nın Odası) adını taşıyor. Burada da köstekli saat biçiminde yastıklar, kadife kılıfları içinde Alice Harikalar Diyarında kitapları, kitaptaki karakterlerin illüstrasyonlarıyla bezeli cüzdanlar, bez çantalar, tişörtler, çoraplar ve daha pek çok enteresan ürün bulunuyor. Beyaz Tavşan’ın meşhur köstekli saati de buradan alınabiliyor.

Dükkânın tüm numarası bunlarla sınırlı değil elbette. Siz hareket ettikçe gözleriyle sizi takip eden bir Cheshire Kedisi kabartması, iskambil kâğıdı şeklinde tasarlanmış masalar, ışığa duyarlı bir şekilde bir görünüp bir kaybolan duvar süslemeleri, kitaptaki karakterlerin dükkânın köşelerine gizlenmiş küçük bibloları gibi şeyler konsepti oldukça renkli bir şekilde tamamlıyor. Dükkândaki çoğu şey John Tenniel’in 1865 yılında çizdiği orijinal illüstrasyonlara uygun tasarlanmış.

alice on wednesday 004

Mekânın adı olarak seçilen Alice On Wednesday de ilginç bir hikâyeye sahip. Dükkânın sahibi çoğu kişinin Çarşamba’yı haftanın en sıkıcı günü olarak gördüğünü, bu ismi o nedenle seçtiğini ve insanların hafta ortasına azıcık da olsa renk katabilmeyi umduğunu belirtmiş. Ne yalan söyleyelim, bizim günümüz bayağı aydınlandı doğrusu. Gidip canlı canlı gezebilmek dileğiyle…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Addams Ailesi Animasyonu

Yeni Bir Addams Ailesi Animasyonu Yolda

morgue sokagi tiyatro ust

Gotik Edebiyatın Ustası Edgar Allan Poe Tiyatro Sahnesinde!