in ,

Ken Liu’nun Kralların Merhameti Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

Kralların Merhameti’nin ve iki devam kitabının sinema hakları Çinli yapım şirketi DMG Entertainment tarafından satın alındı.

kralların merhameti
- Reklam -
- Reklam -

Artık iyice alıştığımız uyarlama haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu sefer söz konusu olan eser ise Çin asıllı Amerikalı yazar Ken Liu’nun yazdığı silkpunk türünün öncüsü olan Kralların Merhameti. Hatta yalnızca bununla da sınırlı değil, Karahindiba Hanedanlığı üçlemesinin tamamının haklarını satın alan yapım şirketinin amacı yeni bir fantastik sinema serisi (franchise) oluşturmak.

Serinin haklarını alan Çinli DMG Entertainment‘in çok uzun bir yapımcılık geçmişi yok ama Iron Man 3 ve Transcendence gibi filmlerin yapımına katkıda bulunmuşlar. Filmlerin senaryosunu ise Lauren Kate’in Düşüş romanını sinemaya uyarlayan isimlerden birisi olan Michael Ross kaleme alacak.

Ken Liu’nun bu haberle ilgili yorumu şöyle:
Kralların Merhameti’nin film haklarının DMG gibi küresel bir vizyonu ve dünya çapında erişilebilirliği olan bir stüdyonun ellerinde olmasından memnuniyet duyuyorum.
Nebula ve Locus Ödülü’ne aday olan Kralların Merhameti, azledilmiş bir dükün oğlunun ve bir hırsızın zalim bir imparatora karşı başlattığı isyanı konu alıyor. Silkpunk ise Liu’nun bu kitap için icat ettiği bir tür. Aynı steampunk gibi hem bilimkurgudan hem de fantazyadan esintiler taşıyan bu türde Victoria Devri’nin buharla çalışan aletleri yerine üzerine binip uçulabilen savaş uçurtmaları, bambu ve ipekten yapılmış hava gemileri gibi doğu Asya’nın geçmişinden ilham alınmış teknolojiler var.

- Reklam -

Hatırlarsanız İthaki Yayınları bu yılın başlarında Kralların Merhameti’ni Can Erhan Kızmaz çevirisiyle Türkçeye kazandırmıştı. Serinin ikinci kitabı The Wall of Storms (Fırtınalar Duvarı) ise geçtiğimiz günlerde yurtdışındaki raflarda yerini aldı. Umarız sinema haberlerinin de gelmesiyle serinin ülkemizde gördüğü ilgi artar ve ikinci kitabı da çok geçmeden Türkçe olarak okuyabiliriz.

- Reklam -

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sandman ithaki

Sandman, Yeniden! Hem de Gümbür Gümbür

okult cadilik ve buyu ust1

YKY Kalitesiyle “Okült, Cadılık ve Büyü” Çıktı