in , , ,

Kesinleşti: Kralkatili Güncesi Hem Film Hem Dizi Hem de Oyun Oluyor!

Patrick Rothfuss’un destansı eserini uyarlama haklarını almak için verilen savaşı Lionsgate kazandı!

Kingkiller Chronicles Patrick Rothfuss
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen Comic-Con sırasında Warner Bros., MGM ve Lionsgate başta olmak üzere pek çok büyük yapımcı, çağımızın başyapıt serisi Kralkatili Güncesi’nin film haklarını alabilmek için kıyasıya bir mücadeleye girişmişti.

İşte o savaştan galip çıkan taraf Lionsgate oldu! Üstelik eserin sadece film haklarını değil, televizyon dizisi ve video oyunu haklarını da aldılar!

Patrick Rothfuss bu gelişmeyi blog sayfasından şu sözlerle aktardı:

- Reklam -

Pek çoğunuzun bildiği üzere kitaplarımın filme çevrilme hakları geçtiğimiz Comic-Con’da sona erdi. Yıllar önce Kralkatili Güncesi’nin haklarını birilerine [20th Century Fox] satmıştım. Yapmaya çalıştılar ama olmadı. Sonunda anlaşmanın tarihi sona erdi ve haklar bana geri döndü.

Sizin de bildiğiniz gibi, bu tür şeyler hep olur. Film hakları satın alınan şeylerin çoğu asla gerçekleşmez. İşler boka sarar. İnsanların ilgisi kaybolur. Durumlar karışır. Projeler momentum kaybeder. […] Her neyse, haklarım bana geri döndü ve pek de şok olmadım. Ama sonra bu oldu:

Film Stüdyolarının “Kralkatili Güncesi” Savaşı

Bu benim için büyük bir sürprizdi. İnsanlar birdenbire kitaplarımla ilgilenmeye başlamıştı. Comic-Con’un büyük bir bölümünü Hollywood’un en güçlü şirketlerinin temsilcileriyle görüşerek geçirdim. […] Doğrusunu söylemek gerekirse o görüşmelerde ne yaptığımı bilmiyordum. Hatta birkaç kez “Burada ne işim olduğuna dair hiçbir fikrim yok,” dediğimi bile hatırlıyorum. […] Ama eğlenceliydi. İstenmek güzeldi. Kısa bir anlığına da olsa partideki en güzel kız bendim ve herkes benimle dans etmek istiyordu.

princess pat1

- Reklam -

Ama film anlaşması yapmak benim ilgimi çekmiyordu. Şimdiye dek çekilmiş tüm fantastik filmler aksiyon ağırlıklı, ya da senaryo, ya da her ikisi birden. Ve benim kitaplarım öyle değil. Benim kitaplarım karakterlerle alakalı. Sırlarla, gizemlerle, dünyanın gizli köşeleriyle alakalı. Ve bir film, uzun bir film bile olsa, tüm bunları anlatacak kadar vakte sahip olamaz. Bu yüzden kafamdaki asıl fikir bir televizyon dizisiydi. […] O yüzden bu insanlarla konurken bir film anlaşması yapmakla o kadar da ilgilenmediğimi belirttim. Hıyarlık etmeden tabii. Eğer hem bir dizi hem de film teklifiyle gelirseniz o zaman ilgilenebilirim, dedim onlara.

Birkaç gün sonra Lionsgate aradı: “Şu bahsettiğiniz dizi ve film konusu var ya. Eğer kitaplarınıza dayalı büyük, birbirleriyle bağlantılı bir konuları olan, çok platformlu bir anlaşma yapacaksak neden işin içine bilgisayar oyunlarını da dahil etmiyoruz ki?” dediler.

Cevabım şu oldu: “Ne?”

Bu gelişme bizi olduğu kadar Rothfuss’u da şaşırtmış anlayacağınız. Ancak oyun dünyasını yakından takip edenler Lionsgate’in bu yıl içerisinde Telltale Games’le (The Walking Dead, Wolf Among Us) ortaklık kurduğunu ve yeni IP’ler peşinde koştuğunu bilir. O nedenle “Episodik tarzda bir Kralkatili Güncesi geliyor bu yana!” dersek hiç de abartmış olmayız sevgili okurlar. Bunu da ilk bizden duymuş olun.

Lionsgate filmi, diziyi ve oyunu aynı anda üretmeyi ve bizlerle buluşturmayı amaçlıyor. Şimdilik tek bildiğimiz yapımcı koltuğunda Robert Lawrence ve Mark Wahlberg’ün oturduğu. (Ve henüz açıklanmasa da tahminimizce Telltale Games elbette).

Kvothe istedi bir göz, onlar bahşetti üç göz! Biz bayağı heyecanlandık (az buçuk da endişelendik) doğrusu. Siz ne dersiniz?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çığırından Çıkan Zamanlar

Çığırından Çıkan Zamanlar

Ridley Scott'la Marslı, Blade Runner 2 ve Prometheus Üzerine

Ridley Scott’la Marslı, Blade Runner 2 ve Prometheus Üzerine