in ,

Korku Türüne Girişte En Doğru Adres: “Scooby Doo”

O korkunç filmlere 5 dakika bile dayanamıyor musunuz? Yavaş yavaş korku türüne ısınmaya mı başlamak istiyorsunuz? Scooby Doo izlemeye ne dersiniz? Bu “sevimli” çizgi dizinin “arka planında”, inanın daha fazlası var!

Scooby Doo film korku
- Reklam -
- Reklam -

İnsanları bir şeye ısındırmak için onları tutup hiç bilmedikleri şeylerin ortasına fırlatmazsınız değil mi? Dread Central‘dan Jonathan Barkan da tam olarak bunu söylüyor. İnsanları metal müziğe alıştırmak için Kol Kesici 1500 dinletmek yerine daha hafif ve radyoda çalabilen türden hard rock müzikleri ile başlatmak tabii ki daha mantıklı. Peki korku türüne giriş için Scooby Doo izlemeye ne dersiniz?

Yazarın deyimiyle iş korku türüne geldiğinde kimse nereden başlayacağını bilmiyor. Etrafta yüzlerce korku filmi ve birbirinden farklı onlarca “En İyi 10 Korku Filmi!” listesi var. Yazarsa en güzel yolun en güvenli olan yol olduğunu savunuyor. Eğlenmek için biraz da vardığımız yere değil de yürüdüğümüz yola bakmalıyız.

Scooby Doo‘yu televizyonda gördüğümde hala izlerim. Modern çizimleri çok değişmiş olsa da yazar çocukluğumuzda izlediğimiz eski serinin çizimlerini göstererek aslında üstünde daha önce çok durmadığımız bir açıya değinmiş. Çizgi filmin arka plan çizimleri hoşunuza gidecek kadar karanlık ve korkunç!

- Reklam -

Scooby Doo‘nun arka plan çizimlerini eski Disney çalışanı Walt Peregoy yapıyordu. Çalışmaları radikal ve yenilikçi olarak anılıyordu. 1968-71 yılları arasında yaptığı çalışmalarla Scooby Doo evreninin atmosferini yaratan kişi o oldu diyebiliriz. Grubun bu gizemli olayları çözmek için büyülü ve korkunç mekanlara girmesi zaten gerekli olsa da bu harika atmosferi yaratan şey her zaman Peregoy‘un arka planları oldu.

Aşağıda bu örneklerden birkaçını görebilirsiniz. Bir daha sizlere korku türüne meraklı bir kişi nereden başlaması gerektiğini sorarsa ona gönül rahatlığı ile Scooby Doo önerebilirsiniz!

scooby 1

scooby 2

scooby 3

scooby 4

scooby 5

scooby 6

- Reklam -

scooby 7

scooby 8

scooby 9

scooby 10

scooby 11

scooby 12

scooby 13

Benzer resimlerden oluşan bir galeriye bakmak isterseniz sizi şöyle alalım. Scooby Doo ve korku üzerine görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for bluesedai bluesedai dedi ki:

    Çok sevdiğim bir çizgi filmdi gerçekten. Ama yine de korku filmi izleyemiyorum, izleyemem. Bunu bir türlü aşabilmiş değilim.

  2. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    Jonathan Barkan kimdir bilmem ama ortaya farklı bir argüman sunayım, şekil olsun diye gitmiş saçmalamış…

  3. Avatar for bluesedai bluesedai dedi ki:

    O zaman hepimiz hergün burada saçmalıyoruz :grin: Çünkü hepimizin kendine has fikirleri var. Ve bütün bu fikirlerimizi gereksiz bulan birileri var ya da karşıt görüşte olan.

    -Bu seri en son okunmalı…
    -Bilim kurguya şununla başlanmalı…
    -Bu kitap mutlaka okunmalı…
    -Bu filmi şu sıralamayla izlemelisiniz…

  4. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    Aynı şey değil…yukarıda ki yazıda absürt bir tavsiye söz konusu.
    hal böyle olunca da benim gözümde durum, kişinin kendine has fikrinden ziyade ortamı trolleme girişimine dönüşmekte.
    Bilim kurguya başlamak isteyen birine Turist Ömer Uzay Yolunda filmini tavsiye etmek ile herhangi bir bilimkurgu klasiği tavsiye etmenin arasında ki gibi bir fark var ortada…(ki yine bu insaflı bir örnek)
    Korku filmi tavsiyesi isteyen birine İstanbullu Gelin dizisini tavsiye etmek ne kadar mantıklı ise scooby doo’da o kadar mantıklı bence…

  5. Avatar for maviadige maviadige dedi ki:

    Korku filmlerini severim. Hatta çoğu kişinin aksine bazı yerli yapımları daha çok seviyorum. :slight_smile: İtiraf ediyorum yüzümde merakla karışık bir gülümsemeyle izlediğim oluyor. (Klasik cinayet, katliam filmleri hariç) :smile:

    İzleyemeyenler için ise herhangi bir yol aklıma gelmiyor. Bana sanki ilgi alanıyla alakalı bir durum gibi geliyor biraz da. Dikkatini çekmiyorsa belki itici, yapay geliyordur korku yapımları.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

anadolu turk masallarindan derlemeler ust

“Anadolu Türk Masallarından Derlemeler” Masallarımızın Büyülü Dünyasına Işık Tutuyor

Otostopçunun Galaksi Rehberi

Otostopçunun Galaksi Rehberi Yeniden Bizlerle!