in ,

Ve Moon Knight Artık Türkçe!

Deliliğin sınırlarında yüzen çizgi karakter Moon Knight sonunda Marmara Çizgi etiketiyle bizlerle!

moon knight zırdeli kapak
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Comics’in en etkileyici karakterlerinden biri olmasına rağmen pek bir arka planda kalmış Moon Knight (Ay Şövalyesi) sonunda Marmara Çizgi kalitesiyle dilimizde! Üstelik Essex County‘den gelen Jeff Lemire‘ın sürükleyici anlatımıyla!

Marmara Çizgi’nin yakın zamanda bastığı Essex County‘yi okuyanların hatırlayacağı gibi Lemire yazılarında duygusallığı ön plana çıkaran bir senarist. Onun bu özelliğini süper kahraman hikayelerinde bile görebilirsiniz. Bu yüzden de kendisinden Moon Knight okumak ayrı bir tat haline geliyor desek yanlış olmaz. Zira Moon Knight olarak bildiğimiz Marc Spector‘un akli dengesi zaten yerinde değil. Eh, bir sabah yatağınız yerine bir hastanede uyanıp yaşadığınız her şeyin bir hayal ürünü olduğunu görseniz siz de çıldırırsınız.

Jeff Lemire’dan insanı oldukça geren Moon Knight: Zırdeli (Cilt 1)‘in tanıtım bülteni şöyle:

- Reklam -

moon knight kapakMOON KNIGHT MI, YOKSA DELİNİN TEKİ Mİ? MARC SPECTOR HAKKINDAKİ SIRLAR YENİ BİR BOYUTA ULAŞIYOR! MARC SPECTOR — namıdiğer Moon Knight/Jake Lockley/ Steven Grant — yıllardır suçlularla savaşıp New York’u korumakta… Peki gerçekten öyle mi? Tüm güçlerinden yoksun şekilde, kendisine ait hayli kabarık tıbbi raporlara sahip bir akıl hastanesinde uyanmış durumda ve kimliğinin (kimliklerinin) gerçekliği tamamen soru işareti. Etrafı kibirli bir doktorun, saldırgan hastane görevlilerinin ve boş bakan hastaların yüzleriyle çevrili. Bu yüzlerin hepsi birer maskeden ibaret olabilir. Bazıları dostlarını — diğerleri ise düşmanları gizliyen maskeler. Belki daha da kötüsü: Tanrıları ve canavarları! Marc buradan çıkmak için savaşmak zorunda kalacak. Efendisi bu kez onu kurtarmaya gelecek mi? Ay yüksekte, maske takılı — ama eğer kaçmayı başarabilirse, bulabildiği tek şey kum dolu bir şehir mi olacak? Peki ya Marc Spector’un onunla, yani Moon Knight’la yüz yüze gelmesi… ne anlama gelecek?! Bildiğiniz her şey yanlış olabilir — ve eğer işin aslını öğrenmek istemiyorsanız çıldırmış olmalısınız!

- Reklam -

Moon Knight (Ay Şövalyesi) Türk çizgi roman okurlarının yabancı olduğu bir isim değil. Bilka zamanındaki Örümcek Adam ciltlerini okuyanlar bu tuhaf karakterin pek çok kereler duvar sürüngenine yardım ettiğini hatırlayacaklardı.

Çevirisini Furkan Kaya‘nın üstlendiği cilt satışa çıkmış bulunmakta. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ian McShane, Yeni Hellboy Filmi

Ian McShane, Yeni Hellboy Filminin Kadrosunda

Sandman: 24 Hour Diner - Kısa Film

Muhteşem Bir Sandman Kısa Filmi | Türkçe Altyazılı