in

Murat “Durin” Sönmez Orta-Dünya’ya Dönüyor!

Lost Library’nin kurucu üyelerinden Murat “Durin” Sönmez, uzun bir aradan sonra Orta-Dünya’yla ilgili içerik üretmeye geri dönüyor.

murat sonmez orta dunya
- Reklam -
- Reklam -

2000’li yılların başında fantastik edebiyatla haşır neşir olanlardansanız Lost Library adını duymamış olmanız neredeyse imkânsız. İnternetin yeni yeni yaygınlaştığı o dönemde fantastik ve bilimkurgu edebiyatı üzerine internette yazılı ve orijinal kaynak bulabileceğiniz, aşırı kaliteli bir siteydi kendisi. Taverna, FRP köşesi, Tozlu Sayfalar… Bizimki de dâhil olmak üzere fantastik ve bilimkurgu türündeki yerli sitelerin atasıdır kendisi anlayacağınız. Hatta Margaret Weis’tan bile övgü almıştır zamanında.

Lost Library’yi özel kılan şeylerden biri de yazar ve editör kadrosuydu. Özellikle “Durin” lakaplı Murat Sönmez, Yüzüklerin Efendisi ve Orta-Dünya üzerine engin bilgisiyle bize sürekli olarak pek çok zengin, keyifli, dolu dolu içerik sunmuştu zamanında. Kendisi için Türkiye’deki Tolkien akımının en önemli isimlerinden biri desek kimse karşı çıkmaz sanırım. Gelgelelim Lost Library kapandıktan sonra Orta Dünya adlı kendi sitesini açıp bir süre daha bu alanda bilgilerini paylaşmaya devam etse de, üstat Murat Sönmez uzun zamandır bu işlerden elini eteğini çekmişti. Kendisini bir süredir Onur Kaya ile birlikte Konsol Üssü adlı YouTube kanalında video oyunlarıyla ilgili eğlenceli programlar yaparken izliyorduk. Orta-Dünya’ya dönmeye de pek niyetli görünmüyordu doğrusu. Bugüne kadar…

Murat Sönmez, dün yaptığı bir açıklamayla J.R.R. Tolkien ve onun eserlerine adanmış bir YouTube kanalı açtığını duyurdu! Adı da, tabii ki, Orta Dünya. Şu an için kanalda herhangi bir içerik yok ama üstat hâlâ çok üretken biri olduğu için eli kulağındadır diye tahmin ediyoruz. Eğer Türkiye’deki en bilgili Tolkien uzmanlarından birinin dolu dolu ve bir o kadar da hoşsohbet videolarını kaçırmak istemiyorsanız kanala buradan abone olabilirsiniz. Murat Sönmez’i ve onun inanılmaz samimi üslubunu tanımayanlar için de çok güzel bir fırsat bu ayrıca.

- Reklam -

Durin’e Kayıp Rıhtım’dan selam söylemeyi unutmayın.

- Reklam -

Güncelleme: Kanala iki video eklendi bile! “Hoş geldiniz” ve “Tolkien Kitapları Rehberi.” Şimdiden keyifli izlemeler…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum

Yorum Yap
  1. Takip ediyorum Youtube’da, gerçekten çok dolu ve güzel bilgiler veriyor. Emeklerine sağlık onun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

oykuyu sanat yapanlar ust

Necip Tosun’dan Muazzam Bir Öykü Atlası: Öyküyü Sanat Yapanlar

rothfuss myth or monster

Patrick Rothfuss İle “Myth Or Monster”