in ,

Muzaffer İzgü’yü Kaybettik

Edebiyatımızın usta kalemlerinden, pek çoğumuzun çocukluğunu derinden etkilemiş yazar Muzaffer İzgü’yü kaybettik.

muzaffer izgu
- Reklam -

Türkiye’nin en önemli çocuk edebiyatı ve gülmece yazarlarından büyük usta Muzaffer İzgü, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir kanserle savaşan ünlü yazarın bu akşam saatlerinde aramızdan ayrıldığı açıklandı.

1933 doğumlu büyük usta bugüne kadar 100’den fazla romanın ve çocuk kitabının yanı sıra iki yüze yakın radyo oyununa da imza atmıştı. En çok bilinen eserlerinin arasında Donumdaki ParaDayak Birincisi ve kendi yaşamından kesitlere yer verdiği Zıkkımın Kökü ve Ekmek Parası gibi kitapları yer alıyor. Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin adlı tiyatro oyunu da bir o kadar meşhurdur. İzgü bugüne dek Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü, Bulgaristan Altın Kirpi Gülmece Ödülü, İstanbul Uluslararası Çocuk Kitapları Fuarı ödülü gibi pek çok onura layık görülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde aşırı kilo kaybı şikayetiyle hastaneye yatan Muzaffer İzgü kanser olduğunu öğrenmiş ama tedavi görmeyi reddetmişti.

- Reklam -
- Reklam -

Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Çocukluğumuza renk kattın, seni hiç unutmayacağız üstat…

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Palantir Palantir dedi ki:

    Muzaffer İzgü vefat edeli 3 sene olacak neredeyse. Son 2 3 saattir ana sayfa eski vefat haberleriyle doldu tasarimda bir sıkıntı mı var acaba?

  2. Avatar for Cesur53 Cesur53 dedi ki:

    Sanırım öyle. Gerçekten yazı 2017 tarihli. Ama yine de yaramızı hatırlatıyor bize. Mekanı Cennet olsun.

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Sitenin portal kısmında teknik bir güncelleme yapıldı. O esnada sistem belli bir alandaki bazı konulara otomatik olarak forum yansıtmış. Bilinçli yapılmış bir şey değil kısacası. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zaman makinesi h g wells

Zaman Makinesi: Zaman Yolcusu’nun Bilimsel Romansın Merkezinde Çıktığı Arayış

walking dead cook book ust

The Walking Dead’in Resmi Yemek Kitabı Duyuruldu (Ne!?)