in

Afrikalı Spekülatif Kurgu Ödülleri Başlıyor

Afrika Spekülatif Kurgu Derneği, Nommo Ödülleri adında yeni bir fantastik ve bilimkurgu ödülü başlattığını duyurdu.

nommo awards
- Reklam -
- Reklam -

Afrika Spekülatif Kurgu Derneği, önümüzdeki yıl ilk defa düzenlenecek olan Nommo Ödülleri’ni tanıttı. Yalnıza Afrika vatandaşlarına, Afrika doğumlulara veya Afrikalı anne babadan dünyaya gelenlere açık olan ödüller en iyi roman, en iyi kısa roman, en iyi kısa öykü ve en iyi çizgi roman olmak üzere dört kategoride verilecek.

Nommo Ödülleri bilimkurgu, fantastik, büyü ve geleneklerle ilgili hikâyeler, alternatif öyküler ve başka yerde olamayacak korku ve tuhaf kurgu türündeki spekülatif eserleri ön planda tutacak.

Hayvanlılar Şehri (İthaki Yayınları) ve Hayat Dolu Kızlar (Feniks Kitap) adlı romanlarıyla tanıdığımız Lauren Beukes ödüller hakkında şöyle dedi:

- Reklam -

Nommo gibi Afrikalıların Afrikalılara verdiği, hikâyelerimizi ve onları anlatmayı seçiş şeklimizi onurlandıran bir bilimkurgu ödülü için geç bile kalınmıştı.

Ödüller adını ve sembolünü Dogon inanışında insanlığı uzun zaman önce Sirius Yıldız Sistemi’nden Dünya’ya taşıyan efsanevi uzay gemisinden alıyor.

- Reklam -

Afrika Spekülatif Kurgu Derneği’nin önemli bağışçılarından ve ödüllerin ilk dört yılı için sponsor olan Tom Ilube ise ödüller için şunları söyledi:

Bizim için bilimkurgu edebiyatı önemli çünkü Afrika’nın geleceğine bakar. Fantastik ve geleneksel hikâyeleri temel alan kurgular da aynı şekilde önemli, çünkü bizi atalarımıza bağlarlar. Her ikisi de Afrika’nın gelişimi için önemli. Afrika’daki bilimkurgu patlamasının hak ettiği ilgiyi görmesini garanti altına almayı amaçlıyorum.

Ödüller Kasım 2017’de Nijerya’nın Abeokuta şehrinde düzenlenecek olan Ake Kitap ve Kültür Festivali’nde sahiplerini bulacak.

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

George Saunders - Pastoralya

Pastoralya Çok Yakında Yeniden Raflarda

saga

Saga, Harvey Ödülleri’ni Silip Süpürdü!