in

Carrie Fisher’dan Son Anı Kitabı: Prenses Leia’nın Günlüğü

Prenses Leia olarak tanıdığımız Carrie Fisher’ın kaleme aldığı Prenses Leia’nın Günlüğü, Nemesis Kitap etiketiyle okurlarla buluşuyor.

prenses leia nin gunlugu ust
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars efsanesinin Prenses Leia’sı olarak akıllara kazınan ve geçen yıl kaybettiğimiz ünlü oyuncu Carrie Fisher‘ın kaleme aldığı son biyografik eser Prenses Leia’nın Günlüğü dilimize kazandırıldı. Fisher’ın yazdığı üçüncü ve son anı kitabı olma özelliğini taşıyan eser, ünlü aktrisin vefatının ardından The New York Times Kurgu Dışı Çoksatanlar listesinde birinci sıraya yerleşmiş, bunun yanı sıra En İyi Kurgusal Olmayan Kitap kategorisinde de Hugo ödülüne aday olmuştu.

Fisher’ın, ilk Star Wars filminin çekimleri sırasında yazdığı anılarını bulmasıyla birlikte hazırlamaya karar verdiği Prenses Leia’nın Günlüğü, Harrison Ford‘la olan ilişkisini de ayrıntılı olarak anlatıyor. El yazısıyla hazırlanmış defterinden çıkan bu alıntılar, tüm zamanların en ünlü film setlerinde yaşananları Star Wars hayranlarıyla buluşturuyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

prenses leia nin gunluguStar Wars efsanesinin ikonik figürlerinden Prenses Leia’yı canlandıran merhum oyuncu Carrie Fisher’ın kaleme aldığı Prenses Leia’nın Günlüğü, Nemesis Kitap etiketiyle okurlarla ve Star Wars hayranlarıyla buluşuyor. Sert kapaklı ve 1. hamur kağıt kalitesiyle bu özel eser, Ece Yılmaz’ın çevirisiyle sunuluyor.

- Reklam -

“Sanırım her şey biraz fazla iyi gidiyordu,
Dikkatli olmazsam, çok yakında mutlu olacaktım.
Cehennemde büyüyenlerin cennette işi yoktur,
Gümüş kaşığı ısırmayı tercih edenlerin.
Neredeyse kazanmaya boyun eğmişken,
Parlak geleceğimin ışığı hiçbir zaman sönmeyecek gibi görünürken,
Talihim dönmeye henüz başlamışken,
Onunla tanıştım.”

-Carry Fisher’ın Günlüğünden, 1976

Uzun süredir beklenen eser raflardaki ve internet mağazalarındaki yerini aldı bile. Hepinize şimdiden keyifli okumalar diliyor, Fisher’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sefer ust

Yazarının Kaleminden: Sefer

39 ipucu ust

Genç-Yetişkin Serisi 39 İpucu’nun İlk Üç Kitabı Çıktı