in ,

Roald Dahl’ın “Dev Şeftali”si Yeniden Beyazperdeye Uyarlanıyor

Dünyaca ünlü İngiliz çocuk kitapları yazarı Roald Dahl’ın bir kitabı daha beyazperdeye uyarlanıyor.

James and the giant peach
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz sinema ve tiyatro yönetmeni Sam Mendes, yönettiği iki James Bond filminin ardından yeni projesinin bir kitap uyarlaması olabileceğini duyurdu.

Başta Charlie’nin Çikolata Fabrikası olmak üzere, çevrildiği tüm dillerde kitapları çocukların elinden düşmeyen Roald Dahl’ın, Can Çocuk tarafından Dev Şeftali ismiyle dilimize kazandırılan ve orijinal adı “James and the Giant Peach” olan kitabın, Sam Mendes yönetmenliğinde sinemaya uyarlanabileceği söylentileri dolaşıyor.

Şimdilik yönetmenle görüşmelerin devam ettiği duyurulan kitabın hali hazırda, 1996 yılında Henry Selick yönetmenliğinde sinemaya aktarılan bir animasyon filmi bulunuyor. Yeni uyarlamasınınsa, kadrosunda gerçek oyuncuları barındıran bir film olması planlanıyor.

- Reklam -

Daha önce iki kez Oscar’a aday olan Nick Hornby’nin filmin senaryosunu yazabileceği de ilk gelen bilgiler arasında. Uyarlamanın yapım şirketinin de Disney olması okurların filmi dört gözle beklemeleri için bir başka neden.

- Reklam -

Not: Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın 1971’deki ilk sinema versiyonunda Willy Wonka’ya hayat veren Hollywood’un en büyük isimlerinden Gene Wilder’ın hayatını kaybettiği haberini birkaç gün önce üzülerek öğrenmiştik.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hilal ust

Sınıfın En Güzel Kızı Hilal Geri Döndü, Kaçın!

Flucht (Uçmak - Daha) - Hakan Günday

Hakan Günday’ın “Daha” Romanı Almanca Olarak Yayımlandı