in ,

Sarah Prineas’ın Peri Masalı “Kül ve Diken” Raflarda

Yeni bir peri masalına hazır olun! “Kül ve Diken” Yabancı Yayınları etiketiyle raflarda!

kul ve diken ust
- Reklam -
- Reklam -

Hiçbir türe yabancı kalmasa da daha çok fantazya dünyasının genç yetişkin kesimine hitap eden Yabancı Yayınları, okurlara çoksatan Amerikalı yazar Sarah Prineas’ın bu fantastik dünyasını okuyabilme şansı sunuyor.

Bir zamanlar Almanya’da da yaşamını sürdürmüş fakat aslen Amerikalı olan fantazya yazarı Prineas, ilk kez 2008 yılında yayımlamış olduğu Magic Thief isimli serisinin ilk kitabından beri aralıksız bir şekilde yazmaya devam ediyor. Daha önce Doğan Egmont Yayıncılık tarafından dilimize kazandırılmış olan bu seriye artık raflarda rastlamak hayli zor olsa da, Yabancı Yayınları, aslında yurt dışında iki kitaptan oluşan yazarın bir başka serisinden Rose & Thorn’u geçtiğimiz günlerde Kül ve Diken ismiyle Türkçeye çevirdi.

Tanıtım bülteni aşağıda yer alan ve kapak tasarımını Aslıhan Kopuz’un yaptığı kitabı dilimize, yayıneviyle ilk kez çalışmış olan Birgül Kasap kazandırırken, düzeltisini ise Merve Süzer üstlenmiş.

- Reklam -

Karanlık Bir Hisar. Kayıp Bir Hafıza. Hizmet Etmekle Geçecek Bir Ömür…

Pin, sadece bir terzi olduğunu ve peri masallarına layık elbiseler yapmak için gece gündüz demeden çalıştığını biliyordu. Kaçmak isteyince kunduracı da onunla geldi. Ancak bir diken yüzünden, özgürlüğü fazla sürmedi. Analık tarafından yakalandı ve anılarını tekrar kaybetti.

Analık onu yeni bir masalın içine bırakmıştı. Yakışıklı prensin ve mutlu sonun da olduğu bir masala… Ancak kunduracı hâlâ onu aramaktaydı ve onun kendisini masalın içinde kul ve diken kapakkaybetmemek için elinden geleni yapmaya hazırdı.

Zaten Pin de cam ayakkabılar yerine bir kılıcı ve kendi mutlu sonunu bulmayı tercih ediyordu. Herkesi Analık’ın zalim hükümdarlığından kurtarmaya kararlıydı. Kunduracı’yla beraber kendi kaderlerini çizmek için zorlu bir mücadeleye atılacaktı. Fakat Masal’ın onlar için başka planları vardı…

“Kül ve Diken toplumumuzun peri masalı efsanelerini enfes biçimde yıkan, harika ve sürükleyici bir macera. Kendi yollarını çizmeyi arzulayan gençler kesinlikle okumalı.”  – Rae Carson

- Reklam -

“Prineas, klasik peri masallarını alıp yeniden kurgulayarak, bu feminist Külkedisi masalında hünerle birleştiriyor.” – Publishers Weekly

“Kül ve Diken kendi kararlarını vermek ve kendi yollarını çizmeyi isteyen herkes için yazılmış.” – VOYA

“Kül ve Diken, güçlü ve çarpıcı bir sesi olan, eşsiz bir hikâye. 4½ yıldız.” – Romantic Times Book Reviews, Top Pick

“Yürek sızlatan bir aşk. Özgün bir peri masalı uyarlaması.” – ALA BOOKLIST

“Güzellik ve tehlikeyle dolu, özgün bir peri masalı. Muazzam!” – Tamora Pierce, Küçüklerin Koruyucusu serisinin yazarı”

Eğer siz de okumak için daha çok bu tarz kitapları tercih edenlerdenseniz, başarılı çevirileriyle dikkat çeken yayınevinden çıkan bu Prineas kitabına bir şans verebilirsiniz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hint masallari ust

Karakarga Yayınları Masal Dizisine Hint Masalları ile Devam Ediyor

Sadettin Teksoy

Kayıp Rıhtım Özel: Sadettin Teksoy Röportajı