in

Artemis Fowl Filminin Oyuncuları Belli Oldu

Eoin Colfer’in sevilen serisi Artemis Fowl’dan uyarlanacak sinema filminin başrol oyuncuları açıklandı.

artemis fowl ust
- Reklam -
- Reklam -

İrlandalı yazar Eoin Colfer’in kaleme aldığı ve bilimkurguyla fantastik türlerini bir arada kullanan sekiz kitaplık Artemis Fowl serisi için çekilecek sinema filminin çalışmaları hızlandırıldı. Bir süredir görüşmeleri ve ön hazırlıkları devam eden filmin oyuncu kadrosu da geçtiğimiz gün nihayet belli oldu.

Disney cephesinden gelen açıklamaya bakılırsa filmde çok fazla tanıdık oyuncu göremeyeceğiz. Artemis rolünü Ferdia Shaw adında, 12 yaşındaki genç bir yetenek oynayacak. Bu aynı zamanda kendisinin ilk oyunculuk deneyimi olacak. Mulch Diggums rolündeyse daha önce Beauty and the Beast’te izleme fırsatı bulduğumuz Josh Gad oynayacak. Yan rollerdeyse nispeten daha tanıdık simalar var; Yarbay Root rolünü Oscar ödüllü Dame Judy DenchYüzbaşı Holly Short rolünü Lara McDonnell, Artemis’in koruması Kahya‘yı ise Nonso Anozie canlandıracak.

Dünyanın en genç suç dehası Artemis Fowl’un perilerle, goblinlerle ve büyüyle dolu maceralarını konu alan seri, ülkemizde Artemis Yayınları tarafından basılmış ve kendisine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmişti.

- Reklam -
- Reklam -

En son Doğu Ekspresinde Cinayet‘te izlediğimiz Kenneth Branagh tarafından yönetilecek olan filmin 9 Ağustos 2019‘da gösterime girmesi planlanıyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vakif Cekilis0

Çekiliş: Isaac Asimov’dan “Vakıf”

2017 yilin enleri ust

Kayıp Rıhtım Okurları 2017’nin EN’lerini Belirliyor!