in

“Doğu Ekspresinde Cinayet” Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

Polisiye edebiyatın en önemli yazarlarından biri olan Agatha Christie’nin “Murder on the Orient Express” (Doğu Ekspresinde Cinayet) isimli romanı yeniden beyazperdeye uyarlanıyor.

Doğu Ekspresinde Cinayet - Sinema Uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

Gün geçmiyor ki yeni bir Agatha Christe uyarlamasıyla daha karşı karşıya kalmayalım.

Son olarak, geçtiğimiz ay yazarın “Witness for the Presecution” (Beklenmeyen Şahit) isimli öyküsünün yeniden sinemaya uyarlanacağı haberini sizlere duyurmuştuk. Şimdi ise Christie’nin en sevilen romanlarından birinde sıra.

Polisiye edebiyatın kraliçesi Agatha Christie’nin, dilimize son olarak Altın Kitaplar Yayınevi tarafından “Doğu Ekspresinde Cinayet” olarak çevrilen romanı, 5 kez Oscar Ödülleri’ne aday gösterilen usta oyuncu Kenneth Branagh (Harry Potter ve Sırlar Odası, Hamlet) tarafından şu sıralar sinemaya uyarlanıyor.

- Reklam -

Branagh aynı zamanda filmin başrolünde yer alarak dedektif Hercule Poirot karakterine de hayat vermeyi planlıyor. Yapımın senaryosunu yazan kişi ise Michael Green (Smalville, Heroes, American Gods).

- Reklam -

1934 yılında kaleme alınan kült romanın bu ilk sinema yolculuğu değil. 1974 yılında yönetmen Sidney Lumet tarafından beyazperdeye aktarılan yapım, 6 dalda aday olduğu Oscar Ödülleri’nden 1 ödülle dönmeyi başarmıştı.

2017 yılında gösterime girmesi beklenen yeni filmin, eski filmin başarısını yakalayıp yakalayamayacağını ise zaman gösterecek.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

belgariad serisi ust

Belgariad Serisi Yıllar Sonra Yeniden Raflarda!

yabani sayi 5 arka

Yabani Dergi’nin Beşinci Sayısı Bizlerle