in

Dune Uyarlamasının Yönetmeni Belli Oldu

Ted Chiang’ın öyküsünden uyarladığı Arrival (Geliş) ile geçen sene birçoğumuzun kalbini kazanan Denis Villeneuve, yeni Dune filminin yönetmenlik koltuğunda oturacak.

Dune Uyarlaması yönetmen
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlarsanız Dune Serisi’nin sinema ve televizyon haklarının Legendary Entertainment tarafından satın alındığını sizlerle paylaşmıştık. Yine aynı haberde Ridley Scott ve Denis Villeneuve‘nin Dune’u sinemaya uyarlamak için istekli olduğunu da belirtmiştik. Daha sonra da Legendary’nin Villeneuve ile görüşmelere başladığının haberleri gelmişti. Nihayet bu görüşmeler sonuçlandı ve Dune uyarlamasının artık bir yönetmeni var: Denis Villeneuve!

Bu güzel bilgiyi bizlere ulaştıran ise Frank Herbert’ın yazar oğlu ve ayrıca Dune filminin de idari yapımcılarından biri olan Brian Herbert oldu.

“Resmileşti — Legendary Pictures, heyecan veren yeni Dune Serisi sinema projesi için çok yetenekli Denis Villeneuve ile anlaştı.”

- Reklam -

Enemy (Düşman), Sicario gibi kaliteli filmlere imza atan Villeneuve, geçtiğimiz sene yayınlanan Arrival (Geliş) ile bilimkurguya şahane bir giriş yapmıştı. Şu sıralar Blade Runner’ın devam filmi olan Blade Runner 2049 üzerinde çalışan Kanadalı yönetmenin bilimkurgudan uzak kalmayacak olması beni gerçekten çok mutlu etti. Umarım bir gün uyarlama olmayan özgün bir bilimkurgu filmiyle de karşımıza çıkar.

- Reklam -

Dune uyarlamasıyla ilgili yeni haberler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kis ustasi ust

Diskdünya Serisi Yoluna “Kış Ustası” ile Devam Ediyor

Aşk ve Ölüm Şarkıları

Harika Bir Derleme Geliyor Bu Yana: Aşk ve Ölüm Şarkıları