in

Gene Wilder Hayatını Kaybetti

Willy Wonka rolüyle hem kalplerimize hem de zihinlerimize kazınan ünlü aktör 83 yaşında aramızdan ayrıldı.

gene wilder willy wonka
- Reklam -
- Reklam -

Wilder’ın bu pozunu bilmeyen yoktur. Özellikle internet kültürü iyice yaygınlaştıktan sonra ünlü komedyenin bu pozu pek çok kereler çıkmıştır karşımıza. 1971 yılında çekilen Willy Wonka & the Chocolate Factory adlı filmden alınan bu kareyi gördüğümüzde maalesef buruk bir tebessüm de yaşayacağız bundan sonra…

Gerçek adı Jerome Silberman olan Wilder, her ne kadar Willy Wonka rolüyle efsaneleşse de kendisi 1974 yapımı Küçük Prens’te canlandırdığı Tilki, Harrison Ford’un ilk filmlerinden Frisco Kid’teki Haham, Genç Frankenstein filmindeki Dr. Frederick Frankenstein gibi rollerinin dışında hem yazıp hem yönetip hem de başrolünü oynadığı Kırmızılı Kadın (Şener Şen’in oynadığı yerli adaptasyonunu hatırlarsınız) filmiyle de tanınırdı.

gene-wilder-little-prince
Küçük Prens (1974)

İki kez Oscar’a aday gösterilen ünlü komedyen bir süredir Alzheimer hastalığıyla mücadele etmekteydi. Ailesi bugün yaptıkları bir açıklamayla kendisini geçen pazar, 83 yaşında kaybettiğimizi ilan etti.

- Reklam -
- Reklam -

Toprağı bol olsun diyor, tüm kahkahalar için kendisine teşekkür ediyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sivadik Fanzin15 ust

Sıvadık Fanzin #15 Çıktı!

ainulindale

Harika Çizimlerle Ainur’un Müziği