in

Guardians of the Galaxy Vol. 2’de Star-Lord’un Babası Bir Gezegen Olacak

Star-Lord’un babasının kim olduğunu sonunda öğrendik: Kurt Russell’ın canlandırdığı Ego, yani Yaşayan Gezegen!

- Reklam -
- Reklam -

Comic-Con’un bu seneki ayağında DC uyarlamaları daha ön planda görünse de Marvel da eli boş durmadı. Hepimizin izleyebildiği Dr. Strange ve Netflix dizilerinin fragmanlarının yanı sıra internette yayınlanmayan bir fragman daha panelde gösterilmişti: Guardians of the Galaxy Vol. 2. Fragmanı izleyemedik belki ama internet sağ olsun içinde neler olduğunu biliyoruz. Başlıktan da anlayacağınız üzere bu bilgiler Star-Lord’un babasının kimliğini de içeriyor.

Peki bu fragmanda neler var? Özet geçersek; ilk başta takım galaktik bir varlığı öldürmeye çalışıyor, daha sonra takımın filmin kötülerinden Iesha’nın önünde dikildiğini görüyoruz, bir sonraki sahnede ise bütün ekip yeni görünüşleriyle karşımıza çıkıyor. Anlaşılan ilk filmden tanıdığımız iki isim de ekibe katılmış: Uzay korsanı Yondu ve Gamora’nın kız kardeşi Nebula.

Nova Corps’un bir üyesi olan Slyvester Stallone’nun karakteri görünüyor. Ardından tuhaf bir geminin iniş yaptığı bir sahne çıkıyor. İçinden ise Kurt Russell’in canlandırdığı Ego iniyor, bir diğer adıyla Yaşayan Gezegen. Ve evet, kendisi aynı zamanda Peter Quill’in babası olmakta. Ego, ekiptekilere insan biçimine nasıl girdiğini anlatıyor. Çizgi romanlarda Ego şöyle birisi:

- Reklam -

marvel_ego

Fragmanın kalanında Rakun Rocket, Yondu ve Bebek Groot’u içeren bir aksiyon sekansı var. Üçlünün bir hücreye atılmasını ve neredeyse herkesi öldürüp oradan kaçmalarını izliyoruz.

Ego’ya geri dönersek… Aslında çizgi romanlarda Peter Quill’in babası Mister Knife olarak da bilinen, Spartoi İmparatorluğu hükümdarı J’son’dur. Ancak sinematik evren düşünüldüğünde Ego tercihinin daha etkileyici olduğu aşikar. Marvel’in başkan yardımcısı Ryan Penagos, Instagram hesabından Ego’nın filmde giydiği kostümü paylaştı:

- Reklam -

https://www.instagram.com/p/BIQAX-XDBCQ/

Tabi tüm bunları okuyarak öğrenmek yerine fragmanı izlemeyi tercih ederdik. Yönetmen James Gunn, Facebook’ta yayınladığı videoda bu durumu şöyle açıklıyor:
Elbette sizinle her şeyi paylaşmak istiyorum. Bunu yapabilmek benim için önemli. Ama durum şu, Comic-Con’da yayınladığımız görüntüler eninde sonunda herkes tarafından görülecek fakat daha bitmiş bir halde. Daha çok başlardayız. Çekimlere yalnızca bir ay için ara verdik. Yondu, Rocket ve Bebek Groot’u içeren büyük bir sahne sunduk ve ayrıca sadece San Diego Comic-Con için özel bir şey, bir nevi kısa fragman sunduk.

Görsel efektler henüz bitmedi. Ben mükemmelci birisiyim. Takip edenler bilir ki filmdeki her şey tam olarak benim istediğim gibi olmak zorunda, böylece defalarca izlenmesinde bir sakınca olmaz. Doğrusunu söylemek gerekirse Comic-Con görüntüleri ne benim ne de Marvel’in bütün insanların izlemesini isteyeceğimiz bir şey değildi, çünkü görsel efektler hala bitmedi. Eğer bir şey yapıyorsam onu %100 doğru yapmak isterim.

Ancak salonda oturuyorken, sadece bir seferlik, filmin yapım aşamasındaki bir parçasını göstermek başka bir hikaye. Sanki sen benim bir arkadaşımmışsın da evime gelmişsin ve ben de sana filmin birazını gösteriyormuşum gibi.
Gunn’a hak vermemek elde değil. Zira bitmiş olsun ya da olmasın, beğenmediği bir şeyle karşılaştığında sorumluları yerden yere vuracak bir hayran kitlesi her daim mevcut. Daha çekimler devam ederken böyle olumsuz bir tepkiye maruz kalmayı kimse istemez.

Guardians of the Galaxy Vol. 2’yi izlemek için 5 Mayıs 2017’ye kadar beklememiz gerekiyor.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

alan moore mektup çizgi roman

Alan Moore Genç Hayranının Mektubuna Kitabının Kapağında Yer Verdi

black mirror

Black Mirror’un Yeni Sezonu 21 Ekim’de Bizlerle!