in

Kesinleşti: Hayvan Mezarlığı Yeniden Çekiliyor

Stephen King imzalı ünlü korku romanı Hayvan Mezarlığı’nın yeniden beyazperdeye uyarlanacağı kesinlik kazandı.

hayvan mezarligi
- Reklam -
- Reklam -

Söz konusu Stephen King olunca insanın aklına hemen belli başlı eserleri gelir: O, Mahşer, Sadist, Kara Kule… ve tabii ki Hayvan Mezarlığı. Kuşkusuz yazarın diğer kitaplarını da çok severiz ama bunların yeri çoğumuzda ayrıdır. Özellikle de 1989 yılında başarılı ve bir o kadar da ürkünç bir sinema filmine uyarlanan Hayvan Mezarlığı (Pet Semetary). Evin kedisi Church’ün gömüldüğü mezarlıktan geri geldiği anı kim unutabilir ki? Ya da aynı mezarlığa gömülen masum ufaklık Gage’in dönüştüğü o “şeyi”?

İşte bu eser hem kitabıyla hem de filmiyle çoğumuzda öyle büyük bir iz bırakmıştır ki yeniden çekimlerin büyük revaçta olduğu şu son yıllarda durmadan ismi anılır olmuştu. Hatta O filminin ve Sis dizisinin senaristleri bile Hayvan Mezarlığı‘nı yeniden çeken kişi olmak istediklerini sık sık dile getirmişti.

Görünen o ki hayaller sonunda gerçek oluyor. Deadline‘ın haberine göre son birkaç aydır etrafta dönen yeniden çekim dedikoduları Paramount Pictures tarafından resmen doğrulandı. Yönetmen koltuğunda daha önce rivayet edildiği gibi Şeytanın Gözleri (Starry Eyes), Ext. Life ve Absence adlı filmleriyle dikkatleri üzerlerine çeken Kevin Kolsch ve Dennis Widmyer ikilisi oturacak. Senaryo ise Jeff Buhler‘e (Dehşet Treni) ait.

- Reklam -
- Reklam -

Paramount’tan yapılan açıklamaya göre film 19 Nisan 2019‘da sinemalardaki yerini alacak. Bakalım mezarından yeniden kalkan Hayvan Mezarlığı bu sefer karşımıza nasıl çıkacak?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gözlemcileri Gözlemleyenin Gözlemi İnceleme

Gözlemcileri Gözlemleyenin Gözlemi: Yirmi Dört Cümleden Oluşan Bir Öykü

roverandom ust

Roverandom’un Resimli Özel Baskısı Raflarda