in

Kara Kule Filminin Vizyon Tarihi Ertelendi

Silahşorun sinemadaki macerası beklenenden beş ay daha geç başlayacak.

Kara Kule Filmi Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in magnum opusu Kara Kule serisinin sinemaya uyarlanacağını duymayan kalmamıştır herhalde. Yönetmenliğini Nikolaj Arcel’in yapacağı sinema filmi özellikle Idris Elba’nın Roland Deschain’ı canlandıracak olmasıyla hayranlar arasında ihtilafa sebep olmuştu. Filmde ayrıca Matthew McConaughey’i Siyahlı Adam, Tom Taylor’ı ise Jake Chambers olarak izleyeceğiz.

Yalnız son gelen haberlere göre filmi izlemek için biraz daha beklememiz gerekiyor. 17 Şubat 2017 olan vizyon tarihi, Sony Pictures ve yapım şirketi MRC’nin aldığı karar üzerine 28 Temmuz’a ertelendi.

Aslında senaryosunu Arcel’in Akiva Goldman ve Anders Thomas Jensen ile beraber kaleme aldığı filmin çekimleri geçtiğimiz temmuz ayında sona ermişti. Ancak 6 aylık sürecin filmin efekt, ses, montaj gibi yapım sonrası işlemleri için yeterli olmadığına karar verilmiş. 60 milyon dolar gibi günümüz için az sayılabilecek bir bütçesi olan filmde işlemleri hızlandırmak için fazladan para harcamak yerine süreci uzatmak daha avantajlı görülmüş olmalı. Entertainment Weekly’ye konuşan isimsiz bir kaynak şöyle açıklıyor bu durumu:

- Reklam -

Finansal olarak yeterli bir bütçemiz var ve para kazanıp kar edebilmemiz için bütçeyi aşmamamız gerekiyor. Bu da görsel efektleri zamanında yetiştiremeyeceğimiz anlamına geliyor. Şimdi daha çok zamanımız olduğu için aceleye getirmeden efektleri olması gerektiği hale getirebileceğiz.
Bu ertelemenin tek nedeni efektler değil. Ekstra zaman sayesinde film için daha fazla reklam çalışması da yapılabilecek. Zira ilk vizyon tarihine yalnızca 3 ay kalmasına rağmen henüz bir fragman bile yayınlanmadı. Geçtiğimiz günlerde sızan tamamlanmamış fragman ise olumlu bir tepki almamıştı. Filmin yazın gösterime girecek olması muhtemelen gişe gelirlerini de artıracaktır.

Kara Kule’nin sinemaya uyarlanma sürecini düşündüğümüzde birkaç aylık gecikme çok da önemli sayılmaz. Umarım ellerindeki süreyi iyi kullanırlar da en azından baştan savma bir işle karşılaşmayız. Bu arada serinin dördüncü kitabı Büyücü ve Cam Küre’nin de televizyona uyarlandığını tekrar hatırlatalım.

- Reklam -

Kara Kule filmi yeni bir erteleme olmazsa 28 Temmuz 2017’de sinemalarda olacak.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yabani kasim 2016 ust

Yabani Dergi’nin Kasım Sayısı Çıktı

2312 ust1 650x440

2312: Bir Ölümün Etrafında Şekillenen Uyanış