in

Kült Film Unbreakable’a Bir Devam Filmi Geliyor

M. Night Shyamalan’ın yeni filmi Glass, şimdiye kadar yaptığı en iyi işlerden Unbreakable ile yurt dışında geçen sene (bizde bu sene) vizyona giren Split’in ortak devamı olacak.

Unbreakable devam filmi
- Reklam -
- Reklam -

M. Night Shyamalan‘ın kariyerinde adını dahi anmak istemeyeceğimiz derecede rezalet filmler olduğu malumunuz. Ancak Hindistanlı yönetmenin son iki filmiyle yeniden yükselişe geçtiği de inkar edilemez. Özellikle James McAvoy’un kişilik bölünmesinden muzdarip birini canlandırdığı gerilim filmi Split epey iyi yorumlar almıştı. Yönetmen Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla bir sonraki projesini de açıkladı: Glass. Eğer Unbreakable‘ı izlediyseniz bu isim size tanıdık gelebilir, zira bu yeni proje hem Split’in hem de 2000 yılında vizyona giren Unbreakable’ın devamı olacak.

Unbreakable bana göre şimdiye kadar yapılmış en şahane süper kahraman filmlerinden birisi. “Eğer süper kahramanlar gerçek olsaydı” düşüncesinden yola çıkarak yazılmış hikayesinden tutun da Shyamalan’ın hala üstüne çıkamadığı görüntü yönetimine gerçekten şaheser sıfatını hak ediyor. Glass kelimesinin filmle alakası ise Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı Elijah Price karakterinde gizli, zira cam-kemik hastası olan Price’ın filmdeki lakabı da Mr. Glass.

“Yeni filmim Unbreakable ve Split’in devamı olacak. Bu iki filmi üçünü bir filmde birleştirmek her zaman hayalimdi.”

- Reklam -

Yapımcılığı Universal Pictures‘ın üstlendiği Glass’ın yazar ve yönetmenliğini haliyle M. Night Shyamalan üstlenecek. Kendisi senaryoyu bitirmiş bile. Unbreakable’ın başrolleri Bruce Wills ve Samuel L. Jackson aynı rollerle geri dönecekler. Aynı zamanda James McAvoy ve Anya Taylor-Joy da Split’teki karakterleriyle Glass’ta yer alacaklar.

- Reklam -

Normalde böyle kült yapımların devam edecek olması hayranlar tarafından iyi karşılanmaz ancak açık söylemek gerekirse Unbreakable gibi hak ettiği değeri görmemiş bir filmin yeniden gündeme gelecek olması bile beni mutlu ediyor. Zaten filmin sonu da bir devam filmi için yeteri kadar açık bir kapı bırakıyordu. Umuyorum M. Night Shyamalan bunca yıldır bekleyen bu kadar insanı hayal kırıklığına uğratmaz.

Glass’ın 18 Ocak 2019‘da vizyona girmesi planlanıyor.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

incal ust

Kült Çizgi Roman Incal İlk Cildiyle Raflarda

Tuhaf Masallar

Tuhafların Geçmişine Işık Tutan “Tuhaf Masallar” Çıktı