in

Agatha Christie’nin “Nil’de Ölüm” Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

Agatha Christie imzalı “Nil’de Ölüm” Doğu Ekspresi’nde Cinayet filminin devamı olarak beyazperdeye uyarlanacak.

Agatha Christie "Nil'de Ölüm" Romanı Sinema Uyarlama
- Reklam -

Bu ay itibariyle gösterime giren ve kadrosunda Kenneth Branagh ile Johnny Depp gibi usta oyuncuları barındıran Doğu Ekspresi’nde Cinayet filmi hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar aldı bildiğiniz gibi. Öyle ki film daha gösterimden inmeden devamını çekmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu yapımcılar. Tabii ki Agatha Christie’nin bir başka ünlü romanının uyarlaması olacak şekilde: Nil’de Ölüm.

The Hollywood Reporter’da yer alan özel habere göre Doğu Ekspresi’nde Cinayet filminin senaristi Michael Green yine iş başında. Acar dedektifimiz Hercule Poirot’u canlandıran Kenneth Branagh da bir kez daha hem başrolde oynamaktan hem de yönetmen koltuğunda oturmaktan mutluluk duyacağını belirtmiş.

Christie’nin 1937 yılında kaleme aldığı, dilimize Altın Kitaplar tarafından çevrilen Nil’de Ölüm tıpkı Doğu Ekspresi’nde Cinayet’te olduğu gibi bir yolculuk esnasında gerçekleşen bir cinayet etrafına kurulu. Ama bu kez bir trende değil, Nil Nehri’nde seyahat eden bir teknede buluyoruz kendimizi. Kafasını dinlemek için Mısır’a tatile giden Dedektif Poirot, teknede işlenen gizemli bir cinayetin ardından katili bulmak için kolları sıvamak zorunda kalıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Nil’de Ölüm daha önce biri 1974’te, diğeriyse 2004 yılında olmak üzere iki kere daha sinemaya uyarlanmıştı aslında. Üstelik ikisi de başarılı, sevilen filmler olarak görülüyor. Bakalım Branagh onları geçmeyi başarabilecek mi?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göremediğimiz Tüm Işıklar İnceleme - Anthony Doerr

Göremediğimiz Tüm Işıklar: Savaşın Çaldıklarına Duyulan Özlemin Kitabı

kopya hayatlar ust

Yerli Bilimkurgu Romanı “Kopya Hayatlar” Çıkışını Yaptı