in

Sadece 1 Dolara Bir Stephen King Öyküsünü Uyarlama Hakkına Sahip Olabilirsiniz!

Sadece 1 dolar vererek Stephen King’in öykülerinden bazılarını sinemaya uyarlama hakkı elde edebileceğinizi söylesek, tepkiniz ne olurdu?

stephen king 1 dollar
- Reklam -
- Reklam -

Jeff Schiro New York Üniversitesi‘nde bir sinema öğrencisiydi ve her şey onunla başladı.

Bangor Daily News‘e göre, Jeff 1980’lerin başında, hayranı olduğu Stephen King‘in The Night Shift (Hayaletin Garip Huyları) adlı öykü kitabından The Boogeyman (Umacı) adlı kısa öyküyü film yapmak istemişti. O sırada bunun uzun yıllar boyunca nelere yol açabileceği hakkında ise hiçbir fikri yoktu!

Evet, başlığımız bir yanıltmacadan ibaret değil. Gerçekten de 1 dolar harcayarak bir Stephen King uyarlamasının yasal haklarını almanız mümkün.

- Reklam -

Jeff Schiro adlı öğrencinin okul ödeviyle başlayan bu ilk adımdan sonra King uyarlamaları 35 yılı aşan bir fenomene dönüştü. Stephen King‘in öykü ve romanları 300’den fazla filme uyarlanarak sayısız rekor kırdı. “The Boogeyman” ise King’in ilk Dollar Baby‘si olarak tarihte geçti.

Peki nedir bu Dollar BabyStephen King ve sinema öğrencileri arasında bağ kurmayı amaçlayan bir anlaşma olan Dollar Baby, insanlara yazarın kısa öykülerinin bazılarının uyarlama haklarını veriyor. Ancak elbette kimi şartlar yok değil. Anlaşma gereği filmi ticari olarak yaymak, sinemalarda göstermek, çevrimiçi platformlara koymak veya para kazanmak için kullanmak kesinlikle yasak. Çekilen filmler sadece eğitim amacıyla hazırlanabiliyor ve/veya film festivallerinin bir parçası olarak gösterilebiliyor. Tüm bu projenin film hakları için Stephen King’e ödemeniz gereken tutar ise yalnızca 1 $!

- Reklam -

Schiro ile başlayan bu akıma sizlerin de katılması mümkün! Şu an filme uyarlanmak için sinema öğrencilerini bekleyen tam 31 King hikâyesi var! Bu öykülerden birini seçip Dollar Baby olmak için başvurunuzu yapabilir, eğer kabul edilirseniz öyle ya da böyle bir Stephen King filmi yapma hakkına sahip olabilirsiniz! Sanıyoruz bu harcanabilecek en harika 1$ olurdu.

Bir dolara hangi kısa hikâyelerin uyarlama hakkını almak için başvurabileceğinizi ise buradan öğrenebilirsiniz!

YouTube video

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bright 2 iptal edildi

Bright İncelemesi: Nefretin ve Tesadüflerin Filmi

mitat karaman ust

Yazarının Kaleminden: Kimdir Bu Mitat Karaman?