in

Star Wars Evrenine Yepyeni Bir Üçleme Ekleniyor

Disney, Skywalker ailesinin yaşadıklarının dışında kalan yeni bir Star Wars üçlemesi çekmek için kolları sıvadı.

star wars
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars VIII: The Last Jedi‘ın gösterime girmesine yaklaşık bir ay kala Lucasfilm’in yeni sahibi Disney‘den filmin hayranlarını iki arada bir derede bırakan ilginç bir haber geldi. Disney CEO’su Bob Iger, şirketin finansal durumundan ve gelecek projelerinden bahsettiği bir toplantıda Star Wars için ana seriden ayrı olan, yepyeni bir üçleme çekmek için çalışmalara başladıklarını resmen açıkladı.

İlk bölümü The Last Jedi‘ın yönetmeni Rian Johnson tarafından hem yazılıp hem de yönetilecek olan üçleme, Star Wars evreninin daha önce hiç keşfedilmemiş bir bölgesini konu alacak ve bizlere Skywalker ailesinin dışında kalan, yepyeni karakterler sunacak. Lucasfilm’in başkanı Kathleen Kennedy’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Hepimiz The Last Jedi‘ın üstünde Rian’la birlikte çalışmaktan çok büyük bir keyif aldık. Çok yaratıcı biri ve The Last Jedi‘ı baştan sona ustalıkla işlemesini izlemek kariyerimin en keyifli anlarından biriydi. Rian yeni üçlemenin boş tuvalini doldururken harika şeyler yapacak.

- Reklam -

Bu açıklama Star Wars VIII: The Last Jedi ile ilgili beklentilerimizi de körükler nitelikte elbette. Açıkçası yedinci filmden sonra pek umutlu değildim ama şimdi şöyle bir tekrar düşünmedim desem yalan olur. Sekizinci filmin başarısı yeni üçlemeye dair beklentilerimizi de büyük ölçüde etkileyecek elbette.

- Reklam -

Öte yandan insan yeni bir üçlemeye gerek var mıydı diye sormadan da edemiyor tabii ki. Sevdiğimiz serilerin yaratıcılık damarları feci şekilde tıkanan Hollywood tarafından iyice sağılması ve sakız gibi uzatılmasından hepimize gına geldi ne de olsa. Çünkü çoğu zaman güzel hatıralarımızı kirletmekten başka bir işe yaramıyor bu tür filmler. İşte bu noktada “yepyeni bir üçleme” tanımı daha da bir önem kazanıyor. Star Wars: Knights Of The Old Republic oynayanlar pekâlâ bu galakside Skywalker ailesinin dışında da harika hikâyeler yapılabileceğini çok iyi biliyorlar. Her ne kadar Genişletilmiş Evren‘in fişi çekilmiş olsa da o da bu duruma güzel bir örnek.

Yeni üçlemenin ne zaman gösterime gireceğiyle ilgili herhangi bir tarih verilmedi. Ama büyük bir ihtimalle şu anki üçleme sona erdikten sonra, yani 2019 sonrası bir tarihte olacaktır. Bu esnada Disney’in Han Solo’nun gençliğini anlatan Solo adlı bir film ve kendi kanalında yayınlayacağı yepyeni bir Star Wars dizisi üstünde çalıştığını da unutmamak gerek tabii. Beklemedeyiz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stranger Things 2. Sezon İncelemesi

Stranger Things 2: Uzun Süren Bir Bekleyişin Ardından

yenilmez ust

Stanislaw Lem de Artık Bilimkurgu Klasikleri’nde!