in

Stephen King’ten Kara Kule Yorumu: “Bu Benim Kitabım Değil… Ama Sonuçtan Memnunum.”

Stephen King, hem büyük bir merak hem de endişeyle beklenen Kara Kule filmi için çarpıcı bir yorumda bulundu.

stephen king kara kule yorumu
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatının yaşayan en büyük ustalarından Stephen King’in ünlü eseri Kara Kule‘nin sinema uyarlamasına kavuşmamıza artık sadece birkaç aylık bir zaman dilimi kaldı. Çok uzun bir süre boyunca sürüncemede kalan, daha sonrasında Sony tarafından yeşil ışık yakılan filmle ilgili bugüne dek çıkan tüm haberler bizi hem büyük heyecanlara gark etti hem de içimize endişe tohumları serpti.

Özellikle filmin başrol oyuncusu tercihi kimi kesimler tarafından eleştirilere maruz kaldı. Şimdiyse Stephen King hayranlarına ufak bir ipucu vermiş ve filmin aslında kitabın birebir uyarlaması olmayabileceğini, tam aksine devamını, hatta olay örgüsünün sonunu konu alabileceğini çıtlatmıştı. Bu az da olsa yüreklere su serpmiş ve merak kat sayımızı bir tık arttırmıştı. Şimdiyse, filmin vizyona girmesine 2 ay kala gelen taze haberlerse bu durumu doğrular nitelikte.

Yönetmen Nikolaj Arcel, IGN‘e verdiği bir röportajda filmin kitapların direkt uyarlaması değil, tam aksine devamı olduğunu resmen doğruladı. Yani kısır bir döngüde sıkışıp kalan Silahşor’un son macerasını izleyeceğimiz, Idris Elba’nın da kahramanımızın farklı bir versiyonu olduğu artık kesinleşti. Arcel, filmin senaryolaştırılması sırasında King‘in kendilerine sık sık tavsiyeler verdiğini ve karakterin özünden uzaklaştığı yerlerde kendilerini düzelttiğini de belirtmiş. King, filmin tamamlanmış hâlini izledikten sonraysa yönetmene aynen şu cümleleri sarf etmiş:

- Reklam -

“Bu tam olarak benim kitabım değil ama ruhu ve tonu çok benziyor. Ve bundan dolayı mutluyum.”

- Reklam -

Kara Kule filmi küçük bir ertelemeyle yurt dışında 4 Ağustos‘ta vizyona girecek. Ardından serinin dördüncü kitabı olan Büyücü ve Cam Küre de ileriki bir tarihte televizyon dizisi olarak karşımıza çıkacak.

dark tower movie poster
Filmin resmi posteri. Dikkatli bakarsanız binaların ortasında Kule’yi görebilirsiniz. Baş aşağı olan kısma baktığımızdaysa Siyahlı Adam’ı görüyoruz

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

watchmen hbo 1

Watchmen Dizisi Yolda!

yargic dredd star trek

Yargıç Dredd ve Uzay Yolu Çizgi Romanları Raflarda