in

Suicide Squad Setinde Neler Yaşandı?

Bir yandan Suicide Squad filmi ilgili bol bol fragman, afiş yayınlanırken bir yandan da gün geçtikçe çekim süreciyle ilgili çok acayip yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Suicide Squad seti
- Reklam -
- Reklam -

Suicide Squad filmi 12 Ağustos’ta sinemalarda olacak. Biz filmi dört gözle bekleyeduralım, her geçen gün sette yaşanan başka bir tuhaflık haberlere konu oluyor. Tabi bu haberler pazarlama stratejisinin bir parçası da olabilir ama hem David Ayer’ın hem de Jared Leto’nun eski işlerinden gelen ünlerini düşünürsek doğru olma ihtimalleri de az değil.

İlk olarak, Slipknot’u oynayan Adam Beachin verdiği bir röportajdan öğreniyoruz ki Jared Leto, ekipteki arkadaşlarına Joker olarak bazı hediyeler yollamış: Margot Robbie’ye bir fare, Will Smith’e kurşunlar ve kalanlara da ölü bir domuz. Olayın ayrıntıları ise oyuncu Ike Barinholtz’un bir röportajda yaptığı açıklamayla belli oluyor:

“Bu çılgın şeyi yaptı. Bütün oyuncular provayla meşguldü, ve onun karakteri Margot Robbie’nin oynadığı Harley Quinn’e aşık. Yani prova yapıyorduk, sonra Joker’in bir nevi yardımcısını oynayan bir oyuncu geldi, içeri girdi ve, ‘Bayan Quinn için bir hediye,’ diyerek ona bir kutu uzattı. Margot kutuyu açtı ve içinden canlı, kocaman bir siyah fare dışarı fırladı. Ve biz de, ‘Neler oluyor? Bu çılgınca.’ falan olduk tabi.

- Reklam -

“20 dakika sonra, hala prova yapıyorduk, aynı oyuncu tekrar geldi ve, ‘Bu, Bay J’den ekip için.’ deyip masaya bir domuz fırlattı. Ölü bir domuz, domuzu masaya koydu ve içinden tüm bu kurşunlar dökülmeye başladı. Bütün bunlar prova sürecinde oldu, çekimlere başlamamızdan bir ay önce.”

Suicide Squad Seti Tüm Ekip için Zorlu Geçmiş

Leto’nun oynadığı karakterlerle kendini bütünleştirip çekim boyunca karakterden çıkmadığı sık sık dile getiriliyor. Anlaşılan bu sefer de alnındaki dövmenin hakkını vermiş. Çekim ekibini de yapacakları için önceden uyarmış zaten. Kostüm tasarımcısı Rene Fontana şöyle diyor:

“Onunla ilk tanıştığımızda dedi ki ‘Bakın kızlar, oldukça aşırı olacağım. Provalara geldiğimde Joker’le karşılaşacaksınız.’ Zaman zaman bizi korkutmaya çalıştı ama biz güçlü kadınlarız. Bize hırladığı zaman karşılığını veriyorduk.”

Hatta seti ziyaret eden gazetecilerden dahi Leto’ya “Bay J” veya Smiley (Gülücük) olarak hitap etmeleri istenmişti.

Suicide Squad jared leto

Leto’nun gariplikleri bir yana, bir de yönetmen David Ayer’ın oyunculara yaptırdığı tuhaf şeyler var. Bu durumu, ekibin Yahoo’ya verdiği röportajda Jai Courtney şöyle açıklıyor:

“Süreç boyunca her türlü ufak numaraları ve manipülasyonları oldu. Tam olarak gerçekleşene kadar kurban olduğunuzu bilmiyordunuz. Onunla çalışmayı bırakmak üzücü olacak, hepimiz bu fırsatı tekrar yakalayacağımızı umuyoruz.”

Aynı röportajda Joel Kinnaman’ın belirttiğine göre bu numaralardan birisi “herkesin önünde oyunculara kaçınılması zor sorular sormak” olmuş. Ekip birbirinin önünde korkularından ve utanç ya da acı verici hatıralarından bahsetmiş. Ayer de bu zorunlu ortak paylaşıma katılmış.

Ancak Ayer’ın dahil olmadığı şeyler de var, oyuncuların birbirini yumruklaması bunlardan birisi. Yönetmen bu durumdan şöyle bahsediyor:

- Reklam -

“Prova oldukça yoğundu. Normal bir prova değildi, hayatları ve geçmişleri hakkında konuştuk ve mümkün olduğunca birbirlerine açılmalarını sağladık. Ayrıca onları dövüştürdüm. Onları birbirleriyle dövüştürdüm. Birinin suratına yumruk atınca onun hakkında gerçekten birçok şey öğreniyorsun. Bu, bir sürü oyuncu saçmalığından kurtarıyor.”

Ayer’ın bir diğer fikri de Amanda Waller’i canlandıran Viola Davis’e senaryoda bulunmayan bazı replikleri söyletmekmiş. Davis’in açıklaması şöyle:

“Zaman zaman Joel Kinnaman’a “korkak” dememi istedi. Bir fahişe. Tamamen yanlıştı ama bu durum bende de bir etki yarattı. Kendimi tam bir kabadayı gibi hissettim ve Rick Flagg da kıçımı tekmelemeyi istedi. Yani David istediğine ulaştı.”

Kinnaman’ın açıklaması da Davis’in sözlerini destekliyor:

“Söylediği bazı şeyler beni gerçekten kızdırdı. İhanete uğramış gibiydim. Ve bu da tam olarak David’in hissetmemi istediği şeydi. Şimdi de filmde görebileceksiniz bunu. Bu oldukça üst düzey bir manipülasyon.”

Bir de oyuncuların sarhoş olup birbirlerine ve yönetmen Ayer’a “SKWAD” (Squad’ın yanlış yazılmış hali) dövmesi yapması var ama üstteki olayları düşününce bu o kadar da ilginç gelmiyor kulağa.

Suicide Squad nasıl bir film olacak bilemiyorum fakat çekimlerin pek de eğlenceli geçmediği açık. En azından oyunculara yardımcı olması için bir terapist bulundurmuşlar sette. Sizin yapımdan beklentileriniz neler?

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni Bir X-Men Dizisi

Yeni Bir X-Men Dizisi Yolda

Buenos Aires kitapçı

Kitapçıya Dönüştürülen 100 Yıllık Tiyatro Binası, Ziyaretçilerini Büyülüyor