in

Tolkien’in Hayatı Film Oluyor

Middle Earth olarak adlandırılan filmin yapımcılık koltuğunda ise Yüzüklerin Efendisi filmlerinden tanıdığımız iki isim var.

tolkien edith bratt
- Reklam -
- Reklam -

Yazdığı eserlerle yalnızca fantastik edebiyatın değil bütün edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden biri olan J. R. R. Tolkien’in hayatı sonunda beyazperdeye geliyor. Yapımcılığını Bob Shaye, Michael Lynne ve Rachael Horovitz’in üstlendiği filmin yönetmenliğini ise Doctor Who, Broadchurch, 11.22.63 gibi dizilerdeki işleriyle tanınan James Strong yapacak.

Aslında Bob Shaye ve Michael Lynne için Tolkien’in ayrı bir değeri var. Zira bu iki isim zamanında Peter Jackson’un Yüzüklerin Efendisi üçlemesini uyarlamasına yeşil ışık yakarak sinema tarihindeki en büyük finansal risklerden birini almışlardı. Bu risk New Line Cinema’ya sadece gişede 3 milyar dolara yakın para kazandırdı. Shaye ve Lynne 2008 yılında New Line’dan ayrılarak Unique Features’ı kurdular ve Middle Earth projesinin arkasında da bu stüdyo yer alıyor.

Film Tolkien’in gençlik günlerini, eşi Edith Bratt ile olan ilişkisini ve sonrasında 1914’te Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Tolkien’in cephede geçirdiği, eserlerine de oldukça etki eden 4 yıllık süreci konu alacak. Senaryoyu kaleme alan Angus Fletcher altı yıl boyunca çeşitli araştırmalar ve röportajlarla Tolkien hakkında bilgi toplamış.

- Reklam -

Tolkien’in hayatıyla ilgili sinema projelerini daha önce de duymuştuk ancak geçen zamanda bunlardan hiçbiri gerçekleştirilemedi. Umarım bu sefer farklı sonuçlanır. Ayrıca Christopher Tolkien’in babasının eserlerinden uyarlanan sinema filmlerine olan yaklaşımını düşündüğümüzde Tolkien ailesinin böyle bir projeye nasıl tepki vereceğini de merak ediyorum.

- Reklam -

Tolkien’i kimin canlandıracağı henüz belli olmayan Middle Earth’ün gösterim tarihi de belirsizliğini koruyor.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Behzat Ç. Romanı

İki Behzat Ç. Romanı Tek Ciltte Toplandı

flashpoint ust

Flashpoint – Patlama Noktası: Yeni 52’ye Buradan Gidilir