in

Yeni Bir “Dorian Gray’in Portresi” Uyarlaması Geliyor, Ama Bir Sürprizle!

Dorian Gray’in Portresi bir kez daha sinemaya uyarlanıyor. Ama bu kez başrolde bir kadını izleyeceğiz.

dorian gray ust
- Reklam -

Lionsgate, Oscar Wilde’ın 1890 tarihli romanı Dorian Gray’in Portresi’nin yeni bir uyarlaması için çalışmalara başladı. Resmi yaşlanırken kendisi sonsuza dek genç kalan hedonist bir karakterin anlatıldığı bu Viktorya dönemi hikayesinin daha önce birçok uyarlaması çekilmişti. Ancak bu kez senaryoda önemli bir değişiklik olacak. Çünkü yeni filmde başkarakterin kadın olması planlanıyor.

Film, deneysel rock alanında çalışmalarıyla bilinen ve St. Vincent ismiyle de tanınan Annie Clark tarafından yönetilecek. Müzisyenin kendi adını taşıyan albümü “St. Vincent” 2015 yılında en iyi alternatif albüm dalında Grammy Ödülü kazanmıştı.

Clark’ın ilk yönetmenlik tecrübesi 2017 Sundance Film Festivali’nde gösterilen kısa metrajlı “Birthday Party” ile olmuştu. Film, hepsi kadınlar tarafından üretilen XX adlı korku antolojisinin bir parçasıydı.

- Reklam -

Dorian Gray’in Portresi, Oscar Wilde’ın yayımladığı tek roman olma özelliği taşıyor. Romanın uyarlamaları neredeyse sinema tarihi kadar eskiye uzanıyor. İlk uyarlama 1910 yılına ait kısa metrajlı bir Danimarka yapımı. Uyarlamalar arasında en ünlüsü ise MGM’nin 1954 tarihli versiyonu. Bu filmin başrollerinde Hurd Hatfield, George Sanders ve en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde Oscar’a aday gösterilen Angela Lansbury oynamıştı.

- Reklam -

En yakın tarihli uyarlama ise Westworld dizisinden anımsayacağımız Ben Barnes’ın Gray rolünü üstlendiği, Oscar ödüllü oyuncu Colin Firth’ü ise Lord Henry Wotton olarak gördüğümüz Oliver Parker filmiydi.

Açıkçası bu türden büyük klasikleri temel alan işler hepimizi heyecanlandırıyor. Yeni gelecek olan projenin de Dorian Gray’in hikayesine yeni şeyler katarak başarılı bir iş olmasını umut ediyoruz. Oscar Wilde’ın bu “ölümsüz” eseriyle hakkında daha fazla şey okumak isterseniz incelememize göz atabilirsiniz.

Mümin Can

Mümin Can 1989 yılında dünyaya geldi. Mitoloji, tarih, edebiyat üzerine okumayı, yazmayı ve sohbet etmeyi sever. Bunun yanında bir kimya mühendisi olarak bilim ve teknoloji dünyasını da takip etmeye çalışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stranger Things 3. Sezon Onay

Stranger Things’in Yapımcıları 3. Sezonu Onayladı

kiltablet ust

Kiltablet Fanzin 9. Sayısıyla Bizlerle